CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Monday, June 5, 2017

:: Resepi Smoothie Bersama ESP Shaklee ::

Assalamualaikum + Salam Ramadhan 11. Alhamdulillah masih dipanjangkan umur & diberi kekuatan untuk menjalani ibadah puasa. Hehe. Haaa, Liya nak tanya ni. Biasa sahur uols makan apa? Mesti ramai yang jawab nasi, mee, roti, oat dan sebagainya. 

Chup, Liya nak share resepi sahur yang sangat sedap & mudah. Memang takkan tolak punya walaupun ramai orang mengadu time sahur kurang selera nak makan, kan? Resepi apa tu? Jeng jeng jeng. Resepi smoothie menggunakan ESP Shaklee. Ada 3 resepi yang biasa dibuat sebab soo senang & yummmeehhh.

Ok, jom kita study dulu pasal ESP Shaklee ni. Ye la tak kenal maka tak cinta. Dah kenal memang takkan tinggal punya. Liya sendiri dah consume ESP ni since 2014. Alhamdulillah!

ESP Shaklee besar manfaat untuk tubuh badan kita. Rugi kalau tak cuba!


Energizing Soy Protein ESP di hasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Ia menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat di hasilkan oleh tubuh manusia. 


Kesan POSITIF yang dapat di rasai kesan dari pengambilan minuman ini ialah:


🍏Membantu mengekalkan tenaga yang berpanjangan.

Ia juga membantu kita melapik perut dan menahan rasa lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik di dalam perut. Oleh itu ia sangat-sangat membantu mengelakkan rasa kepedihan perut dan juga pedih ulu hati.


🍏Gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu dan ini memastikan pengeluaran susu ibu anda tidak akan terjejas jika berpuasa.


Ya, memang sangat positif kesan ESP ni. Liya sendiri dapat banyak manfaat baik asbab consume ESP. Ok, jom kita tengok macam mana ESP dikatakan menjadi makanan terbaik untuk sel.


SEL membentuk TISU membentuk ORGAN menjadi SISTEM yang lengkap dalam tubuh badan.


Protein ni makanan kepada sel. Sel akan membentuk tisu. Lalu tisu-tisu ini menjadi organ. Dan beberapa organ bekerja dalam satu sistem.


Contohnya.


Sistem peranakkan

Sistem pernafasan

Sistem perkumuhan


Asasnya adalah SEL & perlu diberi PROTEIN agar sel SIHAT, CERGAS & BERTENAGA. Untuk menyerap nutrisi secara optimum.


Jadi pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu membina dan membaiki otot atau tisu yang rosak. Protein juga berperanan menghasilkan enzim dan hormon, menyokong sistem imun dan mengekalkan tahap tenaga dan stamina yang tinggi.


Dan pengambilan protein yang mencukupi membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan badan. Makanlah dengan bijak dan bertanggungjawab terhadap kesihatan tubuh badan kita.


Ye la kan, SEL yang baik akan membentuk TISU yang sempurna seterusnya menjadikan ORGAN yang sihat untuk memberikan SISTEM dalam tubuh badan berfungsi baik. Ok, apa pula manfaat lain ESP ni? Kenapa ramai orang sebut ESP satu tong penuh hikmah?


ESP Shaklee rasa vanilla yang sedal diperbuat daripada soya terbaik (non-gmo)

Antara manfaat ESP Shaklee;

1- Mencerahkan kulit secara sekata

2- Membantu hilangkan parut/jerawat

3- Menjadikan kulit muka lebih halus & gebu

4- Menghilangkan jeragat

5- Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin/operation

6-Beri rasa kenyang lebih lama

7- Menganjalkan payudara & punggung

8- Mengatasi gastrik & pedih ulu hati

9- Mengatasi masalah letih & lesu

10- Merendahkan bacaan diabetes dengan stabilkan paras glukosa

11-Memgtasi masalah keguguran rambut

12- Mencantikkan kuku

13- Membekalkan tenaga berterusan

14- Menghaluskan tumit pecah

15- Meningkatkan kualiti susu ibu

16- Meningkatkan pengeluaran susu badan

17- Pengganti minum petang/supper

18- Mengelakkan kerapuhan tulang

19- Merangsang regenerasi sel kulit & otot

20- Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual & ransangan

21- Baik untuk kestabilan hormon

22- Mengurangkan kedutan & garis halus

23- Rendahkan lemak, tanpa kolestrol

24- Membantu kurangkan risiko kanser

25- Menguatkan sistem imun tubuh

26- Mempertingkatkan tahap kolestrol baik

27- Memelihara kesihatan jantung

28- Merendahkan paras kolestrol

29- Membantu pembentukan sel baru

30- Mencegah osteoporosis

31- Menghalang gigi cepat reput

32- Membekalkan kalsium pada tubuh


Ok, sekarang dah jatuh cinta, dah jelas kan. Jom Liya share resepi smoothi + ESP yang pertama,



ESP + MANGGO SMOOTHIE

Bahan-bahan:

  • 3sudu/scoop ESP Shaklee
  • 1biji mangga (sederhana)
  • 1cawan susu rendah lemak
  • Ais (pilihan)
  • *Kisar hingga halus (ikut kesesuaian)
Guna blended edisi khas Ferrano ni memang best. Smooth je!

Resepi kedua,


ESP + MIX BERRIES SMOOTHIE

Bahan-bahan

  • 1sudu/scoop ESP Shaklee
  • 1cawan susu rendah lemak
  • 1cawan mix berries (beri hitam, strawberi, raspberi)
  • Ais (pilihan)

*Kisar semuanya ikut kesesuaian


Resepi ketiga,



ESP + STRAWBERRY + BASIL SMOOTHIE


Bahan-bahan

  • 1sudu/scoop ESP Shaklee
  • 3/4cawan yougurt rendah lemak
  • 5/6 helai daun basil
  • 1sudu jus limau nipis
  • Ais (pilihan)

*Kisar semuanya ikut kesesuaian


Yay, mudah kan. Jangan lupa cuba tau! Memang puas hati. Mana nak dapatkan ESP? Haaa yang ni boleh contact/wasap Liya tau. In sha Allah ready stock, harga istimewa & ada special gift untuk customer bertuah! Aminnn


Your Trusted Distributor,

@liyashaklee

019-9590635

Pos seluruh Malaysia

COD Puncak Alam, Meru, Kapar & sekitar


psiloveyou: Follow instagram Liya

@liyashaklee






Wednesday, May 31, 2017

:: Carotomax Shaklee bantu masalah penglihatan ::

the Assalamaualaikum. Salam Ramadhan ke-6. Alhamdulillah kejap je masa berlalu kan? Pejam celik pejam celik, Ramadhan makin meninggalkan kita. Semoga amalan kita bertambah & diterima Allah SWT. Aminnn In sha Allah!

Ok, since ramai yang tanya Liya supplement apa yang nak ambil untuk banyu atasi masalah berkaitan mata (penglihatan) seperti rabun, glaucoma, katarak etc, Liya memang personally suggestkan Carotomax. Perlu ingat ya, supplement hanya bantu untuk atasi masalah berkaitan penglihatan tau, bergantung juga kepada individu. Apa-apa pun masih perlu merujuk kepada yang pakar atau optometris bertauliah. Haaa disclaimer sesiap. Kang ada ysng dakwa dakwi cari pasal claim itu ini. Hehehe saja gurau sikit!

Next, jom tengok apa Carotomax Shaklee boleh beri uols,

❤️ Corotomax Shaklee ❤️


~ Kaya dengan Vitamin A

~ campuran fitokimia semulajadi yang penting untuk kesihatan mata, kulit & membran mukosa

~ Kaya dengan sumber karotenoid-- untuk perlindungan sel daripada radikal bebas, kuatkan sistem imunisasi tubuh & betulkan fungsi organ

~ hasil gabungan 6 varieti karotena-- diekstrak daripada sayuran & buahan untuk tinggi dengan sifat oksida-- biji anggur, brokoli, tomato, rumpai laut, kentang & minyak sawit

~ setiap kapsul ada 13mg kebaikan karotenoid semulajadi

~ mengandungi-- alpha carotene, beta carotene, astaxanthin, lycopene, lutien, zeaxanthin


Antara kebaikan Corotomax Shaklee ialah;

~ bantu kesihatan retina mata

~ bantu kurangkan rabun

~ bantu kesihatan tisu kulit

~ bantu kesihatan tulang

~ bantu pembentukan membran mukus

~ tingkatkan sistem imunisasi badan


Siapa yang perlukan Carotomax Shaklee;

1- Lelaki & perempuan

2- Sesiapa yang ada masalah mata seperti rabun & silau

3- Sesiapa yang kurang makan sayur & buahan

4- Sesiapa yang ada masalah kulit

5- Sesiapa masalah katarak & gluacoma

6- Sesiapa yang ada masalah eyebag & mata bengkak


Baik, sekarang kita tengok fakta menarik tentang Carotomax Shaklee yang boleh bantu masalah penglihatan (rabun, glaucoma, katarax etc)



🍒FAKTA SETIAP HIDANGAN CAROTOMAX 🍒


Untuk pengetahuan uols, setiap hidangan Carotomax mengandungi;


🍌 102 hidangan pisang

🐟 1 potong ikan salmon

🍑 714 biji buah aprikot

🍊285 biji buah limau gedang

🍇 89 biji buah rasberi


Haaa, satu hidangan tu bersamaan 1biji pil je tau. Memang berbaloi berkhasiat & terbaik. Ya Allah tak tahu nak cakap apa. Jom rawat masalah rabun & tingkatkan kesihatan dalaman kita. Katakan tidak pada ubat yang mengandungi steroid. Kesian hati kita nak tapis.


Selain membantu merawat masalah berkaitan penglihatan (rabun, glaucoma, katarak etc), Carotomax Shaklee juga bagus untuk beberapa masalah kesihatan lain. Antaranya,



Carotomax Shaklee boleh bantu untuk memelihara kesihatan mata, prostat, serviks, paru-paru dan jantung sebab ianya kaya dengan a-carotene, lycopene, b-carotene, astaxanthin dan lain-lain.


Next, kita tengok pula testimoni customer yang berjaya atasi masalah penglihatan selepas consume Carotomax Shaklee;


Alhamdulillah, syukur dan seronok bila customer bagi feedback positif macam ni. Semoga menjadi asbab untuk kesihatan yang lebih baik. Aminnnn!

Berminat nak cuba atau nak tahu info lanjut, terus wasap Liya k,

@liyashaklee 019-9590635

@liyashaklee 019-9590635

@liyashaklee 019-9590635


Your Trusted Distributor,

#liyaneededsupplementstore


Pengedar Shaklee Puncak Alam,

COD Puncak Alam, Meru, Kapar & sekitar. 

Pos seluruh Malaysia.

Jangan lupa follow instagram Liya ya,

@liyashaklee


Selamat berpuasa semua!



Tuesday, May 30, 2017

:: Ostematrix pengganti susu atau pil kalsium ::

Assalamualaikum + selamat tengahari. Lama sangat dah Liya tak update blog. Mintak ampun ya. Now, lebih fokus kat instagram. Jangan lupa follow if Liya tau, @liyashaklee hehe.

Ok, rini Liya nak cerita tentang Ostematrix. Pil kalsium yang paling hot. Kenapa hot, sebab asyik out off stock. Hari ni stok baru sampai, start pukul 10.00pagi HQ Shaklee dah umum boleh buat order hanya melalui online sahaja & setiap SID limit 10botol sahaja. Masya Allah, nasib baik sempat. Macam nak gi berperang dia punya persiapan nak order. Online je pun. Hehe.

Ada tak yang tak suka minum susu? Katanya rasa tak best la, takleh bau susu la, asyik nak muntah je bila minum susu. Ada tak? Haaa, fakta kena amek tau, susu/kalsium sangat diperlukan badan. Kalsium penting untuk menguatkan tulang dan gigi. Untuk ibu mengandung pula, kalsium diperlukan untuk pembentukan tulang belakang janin. Kalau tak minum susu? Macam mana nak dapatkan sumber kalsium? Nanti tulang cepat rapuh, lebih teruk boleh senankan osteoporosis. Untuk ibu menganfung lagi kronik, boleh buatkan gigi cepat rosak malahan boleh beri kesan pada janin.

Pil kalsium Ostematrix bantu penuhi keperluan kalsium diperlukan setiap hari

Haa, so siapa yang tak suka minum susu atau takkeh minum susu, Liya memang suggestkan amek pil Ostematrix. Antara kelebihan pil kalsium Ostematrix Shaklee ni, sebab di dalamnya ada sekali Magnesium. Magnesium bantu penyerapan maksimum kalsium ke dalam badan. Yang ni kena amek tahu sebelum consume apa-apa pil kalsium tau!

Ok, jom kita tengok apa manfaat pil kalsium Ostematrix Shaklee;

🔹Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat

🔹Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)

🔹Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas

🔹Meringankan stress

🔹Menstabilkan tekanan darah

🔹Melegakan sakit ketika haid

🔹Membantu dalam masalah gastrik

🔹Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi

🔹Mengurangkan risiko praeklampsia

🔹Membantu mengurangkan sakit belakang

🔹Mengurangkan risiko osteoporosis

🔹Membantu mengurangkan kebas dan sesemut

🔹Membantu melegakan sembelit

🔹Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah

🔹Melegakan sakit-sakit sendi

🔹Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

🔹Membantu melembutkan najis

🔹Membantu mengatasi migrain

🔹Membantu masalah buasir


Pil kalsium Ostematrix sesuai untuk mereka yang tak suka minum susu!


Perkara menarik mengenai pil kalsium Ostematrix Shaklee ialah;

• Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin, dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.


Tidak berbau

Tidak mempunyai rasa

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Ok, nak cuba? Boleh terus wasap Liya tau;

LIYA 019-9590635


Untuk lebih  info, boleh follow instagram Liya,

@liyashaklee

#liyaneededsupplementstore

#customerliyashaklee


Pil kalsium Ostematrix sumber kalsium terbaik untuk anda semua!


Wednesday, April 5, 2017

:: CINCH SHAKE UNTUK KURUS ::

Cinch is specially designed untuk SLIMMING tau! Bagi yang nak kurus dan ada bajet, jom sambung baca apa benefits Cinch ni.
.
⚫ Terdapat dalam 3 perisa. Cafe Latte, Chocolate & Vanilla
⚫ Mengandungi khasiat penuh seperti makanan harian (lunch/dinner) dengan perisa seperti pencuci mulut
⚫ Bebas laktosa & diperbuat daripada Non-Gmo protein soy
⚫ Mengandungi 24g protein bagi setiap hidangan
⚫ Low GI untuk dapat mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan bagi tenaga berpanjangan
⚫ Dapat memelihara otot yang sedia ada & memeliharanya daripada rosak
⚫ Membakar lemak yang tak diingini
⚫ Mengurangkan inci
⚫ Boleh dijadikan makanan segera bagi yang aktif
⚫ Boleh dijadikan meal replacement yang sihat & mengenyangkan

Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee:
.
[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan

Nak cuba?
Boleh pm/wasap Liya 019-9590635
COD: Puncak Alam, Meru, Kapar
Pos seluruh Malaysia ☺️

Tuesday, February 21, 2017

:: ESP SHAKLEE UNTUK KULIT CANTIK & DIET SERTA KURUS ::

Assalamualaikum. Morning guys. Dah sarapan ke. Ok, rini nak cerita tentang ESP Shaklee. Wow, memang sangat superb & laku keras. Liya personally memang tiap-tiap pagi breakfast dengan ESP. Perut rasa kenyang & dapat bertahan especially hari-hari kita sibuk tak sempat nak amek heavy breakfast. 

Jom kita ushar macam mana ESP boleh beri rasa kenyang pada perut.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Menurut Pakar Nutrisi, protein soya dapat memperlahankan aliran makanan dalam usus yang menjadikan kita rasa kenyang dengan lebih lama. Jadi, boleh kurangkan makan.

Protein soya satu-satunya tumbuhan yang mempunyai 9 jenis asid untuk keperluan tubuh. Ia juga rendah lemak dan kolesterol.

Testimoni customer yang sangat berpuas hati dengan hasil consume ESP:

Wow, boleh bonus kurus lagi. Hehe.

Ni sarapan Liya untuk hampir setiap hari. Rasa ESP ni sedap. Lemak berkrim. Tak rasa macam soya biasa tu. Mostly yang try akan cakap boleh masuk ngan rasa ESP. Boleh juga campur ngam milo, horlicks, farm fresh atau jus buah. Shake-shake-shake je. Tak berketul!

Dapat mug baru dari Shaklee. Cantik kan. Hehe. Boleh guna shaker atau mug biasa. Shake atau kacau guna sudu.

Ok, bagaimana pulak ESP boleh banyu untuk cantikkan kulit. Jom kita tengok:

❤️ ESP Shaklee Untuk Kulit ❤️

ESP adalah produk penting dalam Set Kecantikan Kulit. Baik untuk jerawat, jeragat dan sebagainya. Banyak testimoni membuktikan ESP Shaklee adalah tepat untuk anda yang nak kulit cantik. Tak kurang juga testimoni yang ia berjaya mengatasi masalah kulit seperti ekzema. 
.
9 asid amino yang terdapat dalam ESP Shaklee membantu untuk membina kulit, otot malah anggota badan lain dengan cantik. ESP Shaklee membantu dalam proses pembentukan sel kulit yang sangat cantik. Perlu anda ingat, set kulit kita sangat senang rosak atau mati. Cukup dengan hanya terdedah dengan cahaya matahari.
.
Jadi, tanpa proses penghasilan sel baru yang aktif, maka kulit akan menjadi semakin rosak dan membawa pada keadaan kering, jeragat, pecah, kedut, kusam dan sebagainya. Jadi ESP Shaklee berfungsi untuk meransang penghasilan sel kulit baru, menganjal, mencerah, mengembalikan warna kulit, mengurangkan kedutan dan mempercepatkan penyembuhan luka.

Ni perkongsian customer tentang hasil (masalah kulit/jerawat) after consume ESP.

Kulit muka makin berseri-seri. Tona kulit sekata. Alhamdulillah.

Ramai kawan-kawan akan tegur & nampak perubahan kulit kita walhal kita sendiri kurang sedar. Hehe.

Ok, nak chit chat lagi lanjut, boleh pm/ws Liya ya. 019-9590635.

Free consultation, guide cara consume yang betul & info jelas tentang produk.

Regards,
Liya.
Your Trusted Distrirbutor ❤️

Thursday, February 2, 2017

:: GLA COMPLEX IKHTIAR UNTUK MENGANDUNG ::

Salam. Lama Liya tak update blog. Malam ni sebelum tidur, nak stori mori sket tentang Si Gojes GLA Complex Shaklee. Since ramai yang wasap tanya pasal gojes ni. Jom kita review;

❤️ KELEBIHAN GLA COMPLEX ❤️👍

Masalah haid tidak teratur? 
Sukar hamil? 
Ada cysts atau fibroid? 
Berisiko kanser? 
Kulit kusam, berjeragat atau tona kulit tidak sekata? 
PMS? Menopuse? 
Ini semua masalah biasa yang dialami oleh kaum wanita kan. Tapi tahukah anda untuk mengatasi semua masalah ini hanya perlukan satu sahaja… haa apa tu ya?

Biasa dengar Shaklee GLA Complex tak? Kita biasa dengar EPO kan. Haa kalau nak tahu Shaklee GLA Complex adalah EPO versi Shaklee. EPO sebenarnya adalah gamma-linolenic acid (GLA) yang diekstrak dari Evening Primrose Oil (EPO). Jadi mudahnya ia dipanggil sahaja EPO.

Apa pentingnya GLA ni? GLA mengandungi Omega-6 yang amat diperlukan oleh ovari dan sistem reproduksi wanita. Sebab tu juga orang masalah haid, sukar hamil dan menopouse memang digalakkan ambil EPO atau lebih tepat lagi Omega-6.

Apa kelebihan Shaklee GLA Complex berbanding EPO biasa di pasaran? 
.
GLA Shaklee diekstrak dari minyak borage (herba favourite orang Barat) di mana ia mengandungi 2x ganda jumlah GLA dan 3x ganda lebih berkesan dari EPO biasa. Uniknya lagi Shaklee GLA Complex digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untukmeningkatkan penyerapan dan keberkesanannya. EPO biasa cuma ada GLA sahaja ya dalam kuantiti yang rendah. Tapi tidak dengan Shaklee GLA Complex.

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.
.
Hubungi saya untuk dapatkan GLA Shaklee.
@liyashaklee