CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Tuesday, November 29, 2016

:: Testimoni bergambar masalah jerawat dan jeragat selesai dengan skincare Karisma Cosmetic ::

Assalam. Hai. Rini Liya nak belanja testimoni bergambar customer-customer kita yang dah berjaya selesaikan masalah jerawat, jeragat dan kulit kusam selepas 3 minggu hingga 1 bulan menggunakan Skincare Karisma Cosmetic. Jom kita tengok ☺️

Customer kita yang sebelum ini mengalami masalah jerawat teruk. Masalah hampir selesai setelah 1bulan menggunakan skincare 5in1.

Masalah kulit kusam dan tona tidak sekata. Cun habis!

Satu lagi masalah jerawat dan parut jerawat selesai. Bonus bila kulit muka bertambah flawless.

Adoiiii. Adik kita ni memang cun habis. Alahai awak, tak puas sekali tengok. Mesti nak tengok berkali-kali. Cun nyaaaa 😍😍😍

Kulit kusam dan tona tidak sekata hilang terus lenyap. Yang tinggal hanya kulit muka yang licin, gebu dan berseri bak bidadari. Alhamdulillah!

So tunggu apa lagi. Nasihat Liya, jangan bazirkan duit kita untuk skincare yang mahal dan bukan-bukan. Skincare Karisma Cosmetic 100% selamat, lulus KKM, bebas merkuri, bebas hydroquinone.

Jom PM Liya laju-laju!

POS SELURUH MALAYSIA
COD PUNCAK ALAM

Thursday, November 17, 2016

:: BEAUTY SOAP DELIMA DAN COLLAGEN ::

BEAUTY SOAP DELIMA + COLLAGEN

Assalamualaikum uols. Lama tak update blog. Hehehe rini nak share tantang sabun muka atau pembersih muka. Uols pakai jenama apa ya? Ni haa Liya nak share, sebelum ni Liya memang cuba macam-macam jenis pencuci muka. Pernah beli brand set skincare C**nique berharga RM300 pun (zaman eager nak cantik 🙈), tapi tak sempat habis guna pon--tak sesuai. Kulit muka jadi kering. Last sekali buang macam tu ja (jangan membaziir macam Liya tau 😁)

Rupanya tak semua jenama mahal sesuai untuk kulit muka kita. Now, dah jatuh cinta ngan sabun muka ni. Bila pakai kulit tak kering, lembut dan rasa bersih. Tak kering tu paling penting. Sebab bila kering kulit jadi pedih, sapu bedak jadi bercapuk. 😭😭😭

Bila tengok ingredients, rupanya delima & collagen memang bantu untuk bersih kulit daripada kotoran, melembap, menyegarkan dan licinkan kulit wajah. Wow!😍😍

Nak cuba? Boleh pm LIYA

COD PUNCAK ALAM
POS SELURUH MALAYSIA
Ni set Trial 1 & Trial 2 yang ada Beauty Soap Delima + Collagen.

TRIAL SET 1(Rawatan) RM76
💁Beauty Soap
💁Nightcream
💁Treatment

TRIAL SET2 (Pencerahan) RM78
💁Beauty Soap
💁Nightcream
💁Daycream

Yang ni set 5in1 yang lengkap untuk 5 hot items 😎😎

Testimoni pengguna kita yang dah cun melecun selepas 3 bulan guna Combo Set!

Testimoni pengguna yang bermasalah jerawat. Guna Combo Set selama lebih 2bulan ☺️💪💪

Selamat Hari Jumaat!💃💃

:: BEAUTY SOAP DELIMA DAN COLLAGEN ::

BEAUTY SOAP DELIMA + COLLAGEN

Assalamualaikum uols. Lama tak update blog. Hehehe rini nak share tantang sabun muka atau pembersih muka. Uols pakai jenama apa ya? Ni haa Liya nak share, sebelum ni Liya memang cuba macam-macam jenis pencuci muka. Pernah beli brand set skincare C**nique berharga RM300 pun (zaman eager nak cantik 🙈), tapi tak sempat habis guna pon--tak sesuai. Kulit muka jadi kering. Last sekali buang macam tu ja (jangan membaziir macam Liya tau 😁)

Rupanya tak semua jenama mahal sesuai untuk kulit muka kita. Now, dah jatuh cinta ngan sabun muka ni. Bila pakai kulit tak kering, lembut dan rasa bersih. Tak kering tu paling penting. Sebab bila kering kulit jadi pedih, sapu bedak jadi bercapuk. 😭😭😭

Bila tengok ingredients, rupanya delima & collagen memang bantu untuk bersih kulit daripada kotoran, melembap, menyegarkan dan licinkan kulit wajah. Wow!😍😍

Nak cuba? Boleh pm LIYA

COD PUNCAK ALAM
POS SELURUH MALAYSIA
Ni set Trial 1 & Trial 2 yang ada Beauty Soap Delima + Collagen.

TRIAL SET 1(Rawatan) RM76
💁Beauty Soap
💁Nightcream
💁Treatment

TRIAL SET2 (Pencerahan) RM78
💁Beauty Soap
💁Nightcream
💁Daycream

Yang ni set 5in1 yang lengkap untuk 5 hot items 😎😎

Testimoni pengguna kita yang dah cun melecun selepas 3 bulan guna Combo Set!

Testimoni pengguna yang bermasalah jerawat. Guna Combo Set selama lebih 2bulan ☺️💪💪

Selamat Hari Jumaat!💃💃

Sunday, October 23, 2016

:: SKINCARE KARISMA COSMETIC-- Tanpa pengelupasan, selamat, halal & lulus KKM ::

CANTIK DALAM SEJAM?

Betul ke boleh cantik dalam masa sejam? Dua jam? Eh mengarulah! Ok, cuba awak buat facial atau face treatment, ada tak perubahan sebelum dan selepas? 😝😉

Itu baru facial! Haa cuba bayangkan awak guna skincare untuk jangka 1 bulan, 2 bulan dan seterusnya. Mesti kompem of course akan glowing ploles cun melecun. Macam sis kita ni. Masalah jeragat segan terus nak lekat kat muka selepas sebulan guna skincare 5in1 Karisma Cosmetic.

Sis takut la nak guna skincare ni. Banyak sangat sekarang viral pasal itu ini. Haaa kan?? Sis, dun wory k. Skincare Karisma Cosmetic diperbuat daripada bahan semulajadi-- ibu kunyit, sarang burung, ekstrak mutiara, pati lemon dsb. Halal dan lulus KKM. Bertindak merawat secara lembut daripada dalam tanpa pengelupasan. Tiada kesan sampingan kulit pedih, merah terbakar dan lain-lain tu. 

Kita ada beribu-ribu pengguna yang berpuas hati dan dapat hasil positif. Kita rawat kulit muka. Kita jaga betul-betul. Apa-apa pun kita study dulu pasal skincare yang kita nak guna k. Liya? Iols dah study pasal skincare Karisma Cosmetic ni 😎😎

Memang best sangat. Kulit wajah terasa lembut, segar dan bersih.

Jom grab sementara stok ada. Laku keras. Restock setiap minggu. Wow! Hehhe

COD PUNCAK ALAM
POS SELURUH MALAYSIA

p/s: Ni kawan Liya masa sekolah rendah. Ada masalah jeragat. Alhamdulillah selepas 1bulan guna 5in1, masalah jeragat selesai. Suami pun tegur muka ploles ☺️☺️

Monday, October 10, 2016

:: Testimoni jeragat skincare Karisma Cosmetic ::

Assalamualaikum.. Selamat pagi!! Dah buat aktiviti Mudahnya Menjemput Rezeki?
1. Sedekah bacaan Al-Fatihah untuk ibu bapa
2. Solat dhuha 4 rakaat
3. Baca surah Al-Waqiah
4. Ya Wahhab-1000x

Ok, pagi ni nak share pic kawan yang semakin gojesss dek sentuhan skincare KARISMA.. 

Percaya atau tidak... Tak sampai lagi dua minggu bercinta dengan skincare KARISMA, naaahhhh!!! Hasil yang sangat owesome 💃💃💃. Yang lucunya, katanya kalau dia tahu macam ni resultnya dah lama dia guna skincare KARISMA.. Memang teruja sangatlah dianya. Hehe. Lagi-lagi kawan-kawan mula chot chet chot chet tanya apa rahsianya 😆😆.

Meh kita belanja pic sket!



Yang nak chantikkkk mcm kawan mek ni boleh pm Liya ya.. memang puas ati!!!

PM/WA 📲 0199590635
COD PUNCAK ALAM
POS SELURUH MALAYSIA

PASTI CHANTIKKK SGTTT....

Sunday, October 9, 2016

:: Testimoni Skincare Karisma Cosmetic ::

Assalamulaikum. Hai uolss. Ceritanya pagi tadi jenuh menghadap jem ke Shah Alam. Ada meeting pulak kita hari ni. Tapi sebab hari ceria, rasa tenang je. Alhamdulillah. Kena mula hari dengan positif kan? Hehhe 😀😀😀

Ok, Liya ada soalan cepumas ni. Jeng jeng jeng!! Soalannya, siapa yang dah berKarisma Cosmetic? Angkat tangan sket! 🙋🙋. Hehe. Amacam? Best kan?Hehehe.

Baik, hari ni Liya nak kongsi satu testimoni best daripada kawan sekolah rendah. Dia beli set skincare 5in1. Orangnya putih, cantik dan lemah lembut. Lama sangat rasanya tak jumpa dia, tak sabar nak jumpa lepas dia bagitahu kulit dia makin okay bila guna skincare Karisma Cosmetic.

Sebelum ni katanya kulitnya tona tak sekata, kusam dan naik jeragat sebab pigmentasi. Alhamdulillah lepas dua minggu guna skincare ni, kulit muka yang kering makin moist. Jeragat pun makin menghilang. Baru dua minggu. Cuba bayangkan kalau sebulan, dua bulan atau lima bulan. Wow!!!!



Okey, siapa nak cuba atau nak tahu info lanjut, cepat-cepat pm Liya tau. Kita chit-chot-chet dari A - Z. Hehhe 😘😘

COD PUNCAK ALAM
POS SELURUH MALAYSIA

Friday, October 7, 2016

:: Set Combo SKINCARE KARISMA COSMETIC ::

. Hye olls. Happy weekend. Hehhe pagi-pagi ni tangan dah jadi macam sotong duk balas whatsapp customer yang tanya pasal Skincare Karisma Cosmetic. Hehe kita tunggu lapang sikit, then reply satu-satu ya. Aduh, penangan stok baru sampai panas-panas, ramai yang dah booked siap-siap. No hal, kita faham, bayar nanti gaji ya!😉

Ok, hari ni Liya nak cerita tentang Combo Set. Combo Set ni terdiri daripada skincare 5in1, Richserum & KGF Foundation. Memang letops sangat. Customer yang cuba 5in1, mesti lepas tu grab Richserum & KGF. Sebab hasil memang superb.

Jom kita ushar satu-satu ya.!

🌰 SKINCARE 5in1:

LULUS KKM✅✅✅

Antara kandungan KARISMA SKINCARE adalah seperti berikut:
👉Petrolatum,Octadecanol,Lemon fruit extract,Sugar cane extract,Pearl Powder,Bird's Nest,Aloe Barbadensis,Ginger Root,Sondium Citrate,Frangrance,alpha arbutin,colegen,ginseng,extract pomegranate,salmon colegen,apple stemcell & water

KARISMA SKINCARE mengandungi 5 item dalam satu set lengkap

1.BEAUTY SOAP DELIMA + COLEGEN
membersihkan kulit dari kotoran,melembap,menyegar,menegang & melicinkan kulit wajah.

2.NIGHT CREAM KUNYIT & GINSENG
memberi pencerahan utk kulit gelap dan kulit kusam,membantu mengurangkan jerawat,membantutkan pertumbuhan jerawat baru,memudarkan bekas parut jerawat & jeragat serta melicinkan kulit.

3.TREATMENT NIGHT CREAM SARANG BURUNG + ALOEVERA
membaikpulih kulit berminyak dan kulit kering,menstabilkan PH kulit,mencerahkan kulit,merawat tompok hitam jeragat,mengecilkan liang roma & memberi kelembapan pada kulit

4.DAYCREAM
untuk mencerahkan kulit,melindungi kulit dari sinar UV & mengandungi SPF30 & Q 10.

5.SUNBLOCK SPF60
sesuai utk kulit kering & sensitif,sunblock pula formular terbaik utk memutihkan kulit wajah & menghalang dari sinar UV yang menggelapkan kulit.

Cara menggunakan karisma cosmetic:

               malam:
🌸cuci dengan sabun beauty soap
🌸sapu night cream kunyit
🌸alaskan dengan treatment sarang burung

                siang:
🌸cuci dengan sabun beauty soap
🌸sapu day cream mcm foundation
🌸alas dengan sunblock

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HARGA RUNCIT:
Semenanjung: RM120
Sabah/Sarawak: RM130



🌰 RICHSERUM DOUBLE APPLE STEM CELL

From KOREA 15ml
(Vitamin C + Double Apple Stem Cell)

KELEBIHANNYA : 
-Menghilangkan PARUT nipis & dalam
-Anti penuaan
- Menghilangkan flek hitam
- Mencegah luka jerawat & menutupnya rapat
- Melambatkan pembentukan garis-garis halus wajah
- Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit
- Menyimpan air (water holder) & membuat kulit sentiasa lembab
- Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata
- Dengan Vitamin C kulit lebih cerah secara semulajadi & tanpa kesan sampingan
- Double Stem Cell adalah ejen utama Anti-Penuaan, Anti-Kedutan & Anti-Oksidan 
- Merangsang pembentukan kolagen kulit yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit

Pemakaian Serum Ajaib RICHSERUM KARISMA secara berterusan akan memperlihatkan kesan ketara kulit wajah menjadi SEMAKIN MUDA, SEGAR & BERSERI-SERI

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

CARA PENGGUNAAN :

RICH SERUM DOUBLE APPLE STEM CELL adalah dalam bentuk cecair pekat di dalam botol premium berkapasiti 15ml.

Sapukan dimuka sekali pada setiap malam sebelum tidur. Cuci muka anda ketika anda bangun pada keesokan harinya. 

Setiap botol boleh digunakan 1-2 bulan bergantung pada penggunaan anda.

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

HARGA RUNCIT :
Semenanjung : RM100
Sabah / Sarawak : RM110



🌰 KGF FOUNDATION

Siapa pernah pakai KGF foundation daripada KARISMA COSMETIC mesti tahu macam mana BEST nya foundation ni kan!!😊😉

Didatangkan dengan kotak yang hitam menawan setaraf dengan produk kita yang high class ni...KGF Foundation setaraf jenama antarabangsa😍😍😍

MEMANG SETANDING JENAMA ANTARABANGSA...CLASS UOLLSS!!!!RUGI TAK CUBA😍

PERMINTAAN MELEBIHI PENGELUARAN!!!!

Setakat ni belum ada lagi Foundation dari jenama lain yang setanding dengan KGF foundation daripada KARISMA COSMETIC!!😎

💁Tekstur yang lembut & ringan
💁Mampu menutupi jeragat & cela di muka
💁Bertindak secara halus untuk merawat masalah jerawat & jeragat
💁Kandungan yang tinggi & tahan lama
💁Tahan sehingga 12jam
💁Halal 
💁Wangi & selesa digunakan
💁Botol yang cantik & mudah dibawa
💁SPF30 yang melindungi kulit dari sinar uv yang merosakkan
💁Telah terjual sehingga 3000 botol sebulan

KANDUNGAN:20ML



⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

HARGA RUNCIT:
Semenanjung: RM70 
Sabah/Sarawak:  RM80

Ok, dah habis study pasal produk? Hehe kalau berminat nak cuba, terus tekan nombor 👇 ya! 

WHATSAPP📲 LIYA 019-9590635
COD: PUNCAK ALAM
POS SELURUH MALAYSIA

PASTI...CHANTIKK SANGATTT!!!!







Thursday, October 6, 2016

:: Skincare Karisma Cosmetic ::

Assalam guys. Salam Jumaat barakah!

Sejuk mendung hujan renyai-renyai hari ni. Alhamdulillah. Lama dah tak update blog. Haaa hari ni Liya nak share satu produk baru. Memang best! Ohsem sangat. Rasa rugi pulak kalau tak share. Hehhe, benda baik kan? Dosa tak shara tau. Haaa githeeww 😁.

Skincare yang Liya guna sekarang namanya Karisma Cosmetic. Selama ni duk cari-cari skincare yang sesuai sebab tona muka tak sekata, pigmentasi dan nampak kusam. Kebetulan jumpa kawan perkenalkan ngan Karisma Cosmetic, terus setuju nak cuba. Wow, after seminggu, kulit muka yang kering tu mula jadi moist.

Dua minggu, parut jerawat makin pudar. Masuk tiga minggu tona kulit makin sekata. Ya Allah, im a happy lady. Nak joget joget rasanya 💃💃💃💃.

Siapa yang sedang tercari-cari skincare, boleh la cuba tau. Lulus KKM & halal lagi. Pastu merawat wajah dari dalam. Tanpa pengelupasan. Memang best.

Kalo nak cuba, boleh pm Liya 019-9590635. Yang nak cod, boleh cod area Puncak Alam. Yang nak pos pon boleh, postage seluruh Malaysia.

Ok, ni Liya belanja pic Liya & kawan-kawan yang dah pakai skincare Karisma Cosmetic. 🙈🙈🙈🙈

***nanti kita sambung cerita tentang produk lain bawah Karisma Cosmetic ya!

Sunday, September 4, 2016

:: PROMO VIT C PLUS & LECITHIN ::

Assalam all. Rini Liya ada berita baik. Ada promo best untuk Vita-C Plus & Lecithin. Diskaun 15%. Jom kita tengok baca kebaikan Vita-C Plus & Lecithin.  

VITAMIN C

Berikut adalah 3 cara bagaimana Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun tubuh;

🔘Membantu menyokong sistem imun yang sihat - Vitamin C juga dikenali sebagai acid ascorbic, membantu meningkatkan sistem imun dengan bertindak menyerang nucleic acid virus di mana vitamin anti-oksidan ini akan menyerang sehingga virus dan bakteria ini mati.
.
🔘Menyumbang kepada kesihatan tisu tulang - Vitamin C memainkan peranan yang penting di dalam memastikan kesihatan/pembentukan tisu penghubung yang terdapat di dalam tulang. Tisu yang sihat dan kuat membantu menahan dari serangan mikrob.
.
🔘Berfungsi sebagai anti-oksidan untuk meneutralkan radikal bebas - Vitamin C bertindak sebagai anti-oksidan yang memerangi radikal bebas. Tubuh yang bebas dari radikal bebas ini membolehkan sistem imun kita lebih bersedia dalam memerangi bakteria, virus & mikrob.


LECITHIN

Berfungsi untuk pecah lemak. Mengemulsi dan elak lemak bergumpal dalam daging. 

Baik juga untuk otak. Bantu transmisi sel-sel otak berhubung dengan lebih cepat. Boleh cegah penyakit Alzheimer (pelupa).



Jom grab! Sementara stok masih ada.

Pengedar Shaklee Puncak Alam,

Thursday, September 1, 2016

:: PENGEDAR SHAKLEE PUNCAK ALAM, MERU DAN KAPAR ::


Saya LIYA, Pengedar Shaklee area UiTM Puncak Alam, Alam Jaya, Alam Suria, Bukit Cerakah, Meru, Kapar,  dan kawasan Puncak Alam yang berhampiran. ••
Terima kasih kerana sudi menjengah blog saya. Saya Daliya Mat Dari (LIYA), umur 31, berasal dari Terengganu. Currently, tinggal di Alam Jaya, Puncak Alam. 
Sambil-sambil bekerja tu, saya start berbisnes Shaklee ni sebab minat. ID Shaklee saya 1177486. 
Blog ini menjadi tempat saya berkongsi kebaikan Shaklee, and sharing about beauty, healthy lifestyle, motivation, and parenting.

Feel free to contact saya untuk khidmat nasihat percuma ya!
Happy Reading to all (",)

Pengedar Shaklee Puncak Alam
LIYA 019-9590635

:: SET SHAKLEE. PRODUK SHAKLEE UNTUK KEPERLUAN HARIAN ::

SET SHAKLEE


Di bawah ini disenaraikan pelbagai supplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultation ya!

Anti-Aging Vivix, Collagen Powder
---------------
Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
---------------
Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex, Vitamin C
--------------
Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix
--------------
Children's Health Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake
--------------
Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc,  ESP, Ostematrik
--------------
Diabetes Set GLA Complex, B Complex, Zinc
--------------
Gout Set Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa
--------------
Immune Booster NutriFeron
--------------
Kesihatan Optimum Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrik

--------------
Kesihatan Sendi/Tulang Ostematrik, Advanced Joint Health Tablet, Omeg Guard
--------------
Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
--------------
Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
--------------
Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Vivix, Collagen Powder
--------------
Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
--------------
Weight Management Lecithin@Omega Guard, Herblax@Alfalfa, ESP@Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix
--------------
Individuals yang tak suka pill/tablet Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Dalam gambar kat bawah ni pula cadangan set budget bagi yg nak mencuba tapi ada masalah kekurangan budget. Kiranya boleh cuba consume 2jenis produk dulu sebagai permulaan. Tapi semestinya untuk dapat hasil yang optimum kena beli full set yang dicadangkan ya!


Untuk maklumat lanjut, boleh pm/ws Liya okay!

Pengedar Shaklee Puncak Alam
019-9590635
@liyashaklee (instagram)


Wednesday, August 17, 2016

:: ESP BERI RASA KENYANG & KURANGKAN RASA INGIN MAKAN MAKANAN MERAPU ::

TESTIMONI SENDIRI
-----------------------------------

Alhamdulillah walaupun Liya menggalas tugas sebagai ibu yang menyusu penuh anak dan pada masa yang sama seorang pelajar (baca: Master), bekerja serta menguruskan rumah tangga, namun dengan mengamalkan minum ESP SHAKLEE setiap pagi sebelum sarapan, badan masih bertenaga dari pagi sampai malam. Kalau tak tengahari dah melepek. Hehe.

Kenapa? ESP beri rasa kenyang, kurangkan rasa nak makan makanan merapu dan yang paling penting sedap lagipun selamat (ofkos Halal). Ingat lagi masa mengandungkan anak, Liya memang tak pernah skip ambil ESP. Orang kata kalau minum soya nanti kulit anak jadi sensitif walaupun putih gebu. Namun alhamdulillah kulit anak bukan sahaja putih bersih, tak ada langsung rashes malahan kulit sihat. Ramai juga tanya-tanya macam mana anak keluar putih walaupun maknya kurang cerah? Lol. Ok, kalau nak tahu, ESP diperbuat daripada soya Non-GMO. Soya biasa mungkin bukan Non-GMO. (boleh google ttg ini). Haaaa, terdapat beza disitu.

Liya cadangkan ibu-ibu yang sedang mengandung, menyusu ataupun nak diet sihat (boleh juga kurus)--cubalah ESP SHAKLEE. Sekali cuba, pasti repeat order.

Nak share-share lagi?

Sunday, July 24, 2016

:: Omega Guard untuk ibu mengandung :

🌸 OMEGA GUARD 🌸

Omega Guard adalah minyak ikan mengandungi DHA,EPA dan omega-6 untuk:

 🌱 menjaga salur darah
 🌱 meningkatkan sistem imunisasi badan
🌱 menyingkirkan kolestrol,menjaga saraf otak dan mata
🌱 meningkatkan kelembapan kulit
🌱 memperbaiki eczema
🌱 mengurangkan selsema dan asma
🌱 merendahkan paras kolestrol bagi pesakit darah tinggi
🌱 meningkatkan tahap IQ dan perkembangan minda anak.
🌱 bagus utk ibu hamil dan menyusu anak.
🌱 ibu hamil yg mengamalkan minyak ikan omega boleh mengurangkan risiko anak asma,alahan dan eczema.

🌰 ATURAN MAKAN
🌾 sebiji bagi kanak-kanak
🌾 3biji bagi dewasa 
🌰 sebotol 90 biji.



Saturday, February 20, 2016

:: Lecithin untuk penyakit nyanyuk dan kuatkan ingatan. Makanan untukotak bijak ::

Assalam. Gemoning guys. Happy weekend. Wah berhabuk wall. Lama betul tak update entry.

Hari ini Liya nak cerita tentang Lecithin. Sebelum ni ramai yang duk ingat Lecithin ni hanya untuk pecahkan rantaian lemak (baca:set kurus), tapi sebenarnya Lecithin ni juga boleh bantu dalam perkembangan set otak. What?? Macam mana tu? Ahaaaaa! 

Lecithin boleh bantu transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan penting dalam neurotransmitter (berkaitan short term memory). Selain itu, Lecithin juga mampu kurangkan penyakit nyanyuk atau Alzheimer. 

Ada sorang customer Liya ni memang selalu repeat order. Katanya untuk anak. Suprisingly, anaknya memang sangat laaahhh hebat dalam bab ingat-mengingat. Testimoni hebat untuk sisi lain bagi Lecithin, rite!

Weeee.! Happy weekend uolss!

PM/WS Liya untuk details. Harga terbaik dari ladang sempena Februari. Postage seluruh Malaysia!