CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Tuesday, December 9, 2014

:: Perlukah Supplements Semasa Sambung Belajar?? ::




Ini entry untuk cerita tentang diri sendiri sikit. Al-maklumla, salah satu tujuan buat blog ni dulu sebab berangan nak tulis apa saja dengan motif syok sendiri.. Kiki.. Sila jangan muntah hijau yah!

Al-kisahnya, Liya ambil keputusan untuk sambung belajar peringkat Sarjana (Master) sebab.. sebab apa ek? Hmmm tujuan utama untuk tingkatkan diri dan tahap pemikiran kepada yang lebih tinggi lagi.. Ececeh.. Lagi pun kan tak salah nak sahut cabaran "Belajarlah kamu sehingga ke negeri China." Titik!

Tidak dapat dinafikan, permulaannya agak hebat dan membutuhkan segala urat kudrat dan tenaga yang tidak disangka-sangka. Bebanan kerja, jadual belajar Postgraduate yang padat (kelas, assignment, test, final exam), keluarga dan masa untuk diri sendiri. Perlu dibahagi sama rata. Kadang-kadang tak rata sangat pun bila penat menjengah. Tidak habis. Tidak berkesudahan. Sob sob sob..

Masa tu, pernah rasa nak tarik diri. Namun, dalam payah, Allah sentiasa memberi jalan selagi ada kesungguhan. Sokongan keluarga dan kawan-kawan serta baki kekuatan yang ada dalam diri. Masya Allah. Nasib baik tak tarik diri. Buat rugi jaa noh.. Kikiki..

Suatu hari terlintas,  untuk memenuhi keperluan diri ini, Liya terfikir yang Liya perlukan sesuatu untuk kekal aktif & bertenaga untuk segala  keperluan di atas? Alhamdulillah, gerak hati dan sedikit pembacaan membantu. Liya perlukan makanan tambahan untuk menampung segala keperluan diri. Akhirnya, Liya mencuba nasib dengan mengambil produk Shaklee. Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP untuk permulaa. Hasilnya, Masya Allah. Masih boleh pergi kerja, pergi kelas, buat assignment & ada lagi baki tenaga untuk keluarga.

Tup tap tup tap. Sekarang Liya sudah berada di Semester 3. Tinggal satu Semester untuk habiskan tesis (dissertation). Semoga Allah permudhkan segalanya. Doakan bersama, yach!

Ketahui keperluan diri anda.

PM/WS Liya 019-9590635

2 comments:

Nor Azua said...

oyeah moga dipermudahkan insyaAllah

Daliya Mat Dari said...

Thanks wawa. Amin. Insya Allah berkat doa kawan-kawan