CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Tuesday, March 8, 2011

:: Bakal Pengantin Rasa Best Nak Mampos Bila.... ::

Semasa Liya menulis entry ini.. Jumlah hari yang masih tinggal untuk bergelar CIK adalah 5 hari.. bersamaan 120 jam bersamaan 7200minit.. Bersamaaan ....Saat?? Ahhh kira la sendiri;-P


credit to mr google..;-)

Pertama:
Dapat mekap free untuk majlis bertandang setelah bersungguh-sungguh memaksa sahabat handai, kaum kerabat, murid murai, orang ramai untuk voted contest yang Liya join dalam facebook anjuran Umzarul Make Up (baca dalam satu nafas..Hahaha).. Perrrggghh usaha berbaloi-baloi setelah 7 hari 7malam duduk mengadap facebook sambil paksa seluruh umat manusia voted.. Paksa okeeeyyy!;-P.. Tak kesah la, yang penting.. M.E.N.A.N.G contest!!!;-)


Kedua:
Dapat mesej dari budak consultant program yang berbunyi.. "Oiitt, ko pergi naik bilik bos, jumpa beliau, pastu gi photostat tentatif program, 5minit selepas itu, dtg jumpa aku!".. Punya la terkocoh -kocoh terkial-kial setel down semua, on time dah terpacak depan budak consultant! " Nahhh!!!! Ini adiah kawen ko!!!" sambil serah sampul coklat saiz filem x-ray.. "Haaaaa 1k??? Perggghhhh.." terlompat-lompat sambil nyanyi lagu enjet enjet semut gaya Kak Limah duk kat tangga tepi kubur.. " Itu aku bagi 1k ko dah bertukar watak jadi Kak Limah macam ni, nasib baik aku tak kasik 5k!" .. Ngeeee*


Ketiga:
Telinga asek bising sampai terkeluar bijih timah setiap kali mendengar kakak-kakak senior suh pergi buat rawatan pakej pengantin.. Mak aiii..Malas betulla.. Tapi demi menjaga hati-hati kakak -kakak yang beria-ria mengalahkan tuan badan, hari ini tercapai la hajat mereka.. Bosan melayan bagai-bagai treatment sampai satu tahap tertido-tido sampai terkeluar air liur basi sebab lama nak mampos, akhirnya dapat lompat joget2 selepas 4 jam .. Aduyai sungguh seksa dan seksi okkeyyyy! " Kakak, berapa??? " Tanya Liya sambil tenyeh mata yang berpisat-pisat.. " Bayar separuh jer Liya, lain2 kakak sponsor hadiah bakal pengantin;-)".. Yay!!!!! Joget2 lagi sekali tang-tang tu jugak sambil sengih sampai lenguh mulut!!!!


Keempat:
"Bos, saya apply cuti 2 minggu.. Bos yang budiman mesti lulus kan.. Kan?? Kan?? Kan??" sambil buat muka 14posen.. Muka budak bos serius nak mampos la pulak.. Dalam hati dah berkira-kira alamatnya gagal la cuti ni;-( " Nape 2 minggu jer, aku plan nak bagi ko 3 minggu.. Bak sini aku sign!!!".. Yayyayaaaaaayyyyy!!!! Terus peluk budak bos tanpa sedar diri.. Ahahaaaa;-)


Kelima:
Semua persiapan berjalan lancar.. Padahal mak n ayah kat kampung yang tak tido siang malam buat semua persiapan.. Liya kat sini buat-buat sibuk jadi mandur, tiap hari calling-calling tanya itu ini dah setel ke belum.. Bertuah punya anak;-P.. Yer la.. Orang dah tak sabar nak kawen ni.. Rasa macam nak gi putar jer waktu tu biar cepat sikit.. Terdetik-detik je.. Lambat betulla.. Ahhaaaa gedikssssss nyeeeeeer!!;-P



Nota syok sendiri:
Siap lagi yang mahu sponsor?? Tawaran masih dibuka.. Uikkss;-P.. Alhamdulillah syukur atas nikmat dan rezeki Tuhan Rabbul Izzati.. Kalo Liya tahu la begini bahagianya mengejar Sunnah Nabi mendirikan masjid, lama dulu lagi Liya kawen;-P



Anda suka?? Klik sini;-)



Lieeya~

8 comments:

Taufiq Tiramisu said...

waaa..bestnya dapat adiah 1k..giloo..hehehehehe..budak bos tu memang baik laa..hehe

darlieeya ZALLIA putri said...

hahhaha mmg giloooo..

yg dapat duit 1k + cuiti 2minggu tu bukan liya.. tapi budak atan.. xpe nanti liya pow dr dia.. ngeh ngeh ngeh..

Syima Emi said...

wah ya...dekat doh hari bahagia mu.. congrats ya.. semoga semua berjln lancar...

||kiena|| said...

uhuuuu tahniah =)

darlieeya ZALLIA putri said...

pn syiema:

haah.. tu la ..debor..debor..debor.;-)

thanks pn syiema..amin!!!

darlieeya ZALLIA putri said...

kak kien:

mekasih.. hehhe.. jaga pregnancy elok2 tau!! yay ziyaad ilhaam nak dpt adik..pheewiit!

storyfromme said...

bestnye da nak kawen.mesti berdebar-debar je rase kan?

darlieeya ZALLIA putri said...

storyfromme:

hehhee..haah best sesangat;-)