CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Tuesday, March 1, 2011

:: Aku Berhenti Berharap ::


P/S : Sila baca entry ini dengan mode: Sedih.. Kecewa.. Frust menonggeng dan seangkatan dengannya..


Aku berhenti berharap
Dan menunggu datang gelap
Sampai nanti suatu saat
Tak ada cinta kudapat …


Lirik penuh boleh didapati di SINI-LAGU BERHENTI BERHARAP


Ini lagu Sheila On Seven (SO7) yang sangat glamer suatu tika dulu.. Apa kaitan lagu ni ngan entry Liya kali ini??? Huk2 terasa diri sangat laaaaaa dirundung rasa HAMPEH..;-(..Yeah! Ada tanda sedih disitu.. Huk huk huk..

Emm berasa sangat hampeh sebab telah meletakkan harapan terlalu tinggi pada sesuatu.. Tetapi lupa menyiapkan diri dengan segala bagai bala tentera penenang sekiranya apa yang diharapkan tidak menjadi kenyataan.. Owhh ini kes amat berat! Haaahaa..


TIDAKKAH BERASA KECEWA BILA:-

1. Sangat mem’bajet’ akan ada seribu macam ucapan birthday untuk hari ulang tahun.. Tetapi bila tibanya hari jadi, xde seorang pon yang wish.. Jenguk2 HP, sunyi tanpa sms wishes.. Godek2 email, satu email pon xde.. yang ada cuma notifications dr FB yang berlambak2.. Itu pun xde kaitan ngan diri sendiri malahan ucapan birthday.. Apatah lagi perkhidmatan kurier, kot2 ada yang sudi hantar kek birthday 4 tingkat ker..Tiada tiada dan tiada.. KECEWA owh sungguh KUCIWA.. Apa nak buat? Last2, pergi kedai bunga, tempah 4dozen ros, hantar pada diri sendiri.. Puashati mak, nyah!


2. Rasa teringin sangat nak makan KFC.. Seluk2 poket, duit tak cukup sebab lupa hari ini dah akhir bulan, lagi 2minggu baru gaji.. Yang ada cuma RM10 jer dalam purse, macam mana nak survive untuk 2 minggu lagi..? Puasa la jawabnya.. Kebetulan kawan bagi pinjam duit, rasa macam nak melompat2 bintang tang-tang tu jugak.. Beria drive ke pekan nak penuhi tuntutan nafsu mengidam KFC.. Haih nape macam senyap sunyi jer ni... Tepandang notis kat pintu.. “Sorry, close for renovation..”..Rupanya lama aku tak pergi ushar pekan ni..Banyak bebenor yang aku tak tahu.. Buwaaaaa….


3. Bajet pergi cuci kereta sebab dah lama sangat tak cuci.. Habuk dan debu setebal buku log.. Bukan main seronok lepas cuci, wax bagai servis baik punya.. OTW baik rumah, hujan selebat-lebatnya.. Haih, tadi nampak macam cerah.. Takpe, hujan kan rahmat.. Alamak, jalan lecak la pulak.. Habis tayar kereta aku! Nasib la labu! Sampai rumah, ushar parking berbumbung, semua full house.. Perghh nasib baik ada port bawah pokok.. Pagi esok, tak terkejut la pulak kan.. Satu kereta jadi jamban si burung-burung yang baik hati menderma baja organik kat kereta... Buwaaa.. Nangis tak berlagu la jawabnya…


Apo nok di kato! Hu3.. So do prepare yourself..! Sungguh KECEWA ini sangat sakit.. Belajar untuk tidak meletakkan harapan terlalu tinggi.. Kita hanya merancang, Tuhan yang menentu segalanya.. Setiap yang belum berlaku, yang sedang berlaku dan yang akan berlaku.. Semuanya ada hikmah! Mugkin hikmah itu lebih manis dari perancangan kita..


Peace no war!


Lieeya~

10 comments:

Taufiq Tiramisu said...

dugaan..kadang kadang menyakitkan..tapi tu semua dugaan dari Allah swt. fiq pun sbg student memang banyak kali sengkek..berlapar da macam biasa.. nak mintak duit ngan mak ayah, tak sanggup..biar betol2 terdesak baru mintak..hidup.... ;)

darlieeya ZALLIA putri said...

hye fiq budak pandai!
hmmm tu la.. boleh meletakkan harapan yng tinggi.. tp mesti bersedia dgn apa2 tindakan sekiranya kecewa.. kdg2 org selalu menyalahkan takdir jika apa yg dikehendaki tidak kesampaian..

fiq jgn cepat melatah eh? balaj scolar je ptptipu?

Taufiq Tiramisu said...

fiq x pandai pun..
;)

harapan tu mungkin boleh letak..tapi kita kena bersedia kalau apa yang kita harapkan tak tercapai..x baik salahkan takdir..sebab Allah dah susun yang terbaik untuk kita ;)

hahaha..knape plak nk melatah? fiq ptptipu je..tu pun x ckup..800 satu sem..x ckup skali ngan sewa umah, bil air api internet..hehehe..nanti nk carik kerja part time..InsyaAllah ada rezeki, ada la.. ;)

darlieeya ZALLIA putri said...

hehe pandai la.. masuk u..terer wat blog.. tak termasuk terer yg lain..hehe

ermm betul.. waaa budak kecik sgt matang! thanks nasihat kakak!

ermm blaja bagus2.. nanti pitipitipu sponsor jd scholar.. betul.. liya dah dapat..blajar pandai2 tau!

Taufiq Tiramisu said...

heheheeh..liya pun terer..masuk utm..fiq nk masuk utm..x dpt..masuk uitm pun syukur..
hehehe

xde niat nk kurang ajar..huhuhu..sory...

insyaallah..nak struggle btol2..
tukar kan si ptptipu tu jadi scholar..hehehehe

darlieeya ZALLIA putri said...

haha mane ade terer.. utm u tendang menendang tau!

eh mane ade! liya tak marah..sooka la fiq matang.. fiq kan dik liya.. muda belia lg..

yay! blaja bagus2 nati fiq baca entry liya yg lepas mcm mn cara nk mohon pengecualian k..cayok2..

Taufiq Tiramisu said...

tendang menendang, liya x kena tendang kan? hehehe..liya terror la tu..

hehehehe..liya pun macam akak fiq sndri..

hehehe..nak carik2 ni..mana ptptipu ni..hehehe

darlieeya ZALLIA putri said...

hehhe alhamdulillah.. boley la carik2 makan sikit..

berkat usaha dapat la 1st class honor.. so rezeki dapat pengecualian bayaran balik ptptn.. alhamdulillah..

hehhe kakak memang da tua, fiq! tapi jiwa muda remaja dan kanak2 riang ria lg.. ahhaaa..

Firdaus said...

nice blog.. ;)

http://mfirdausishak.blogspot.com/2011/03/betul-ke-bloggers-mata-duitan.html

darlieeya ZALLIA putri said...

firdaus

liya dah join blog kamoo..dah jd followerpon..neway nice blog too.. tq jenguk blog liya..!