CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Friday, February 25, 2011

:: 3 Hari Berturut Di Klinik ::

Braces punya pasal.. Layan kan saja..Haih! Nak mencarut dalam hati pun ada.. Buwaaaa.. (Alamamkkk!! Telah menggunakan perkataan ngeri.. uppssss!!)

Tahun ketiga memakai braces, tahun paling mencabar..! Pulak daahh.. Hahaha.. Minggu ni 3hari berturut-turut Liya kena attend appoinment ngan dentist.. Bukan dekat.. Banting-KL.. Masak jugak nak drive tiap2 hari ulang alik..

Nasib baik ada incik tunang yang memahami.. Thanks incik! After appoinment pertama (sesi petang jam 1400pm) Liya terus stay KL.. X larat esoknya ada lagi appoinment jam 0800am.. Sempat la malam tu ushar2 KL dan sekitar.. Dan dibelanjakan makan yang best serta wayang yang hebat...Yay!!!! Incik tunang sangat baik!!~puji biar blanje lagi banyak.. Oyyeaahh!


HARI PERTAMA

Appoinment ngan Klinik Bedah Mulut untuk cabut gigi.. Mak, saya ngeri!!! Huk2.. Nervous mak datuk, sampai rasa nak muntah2.. Nasib baik Dr Soray
a sangat cool.. Entertain punya entertain, rasa nyaman la sikit... Walaupun sangat nebes ngan jarum.. Ngee*


Liya : Berapa bius D
r..?
Dr Soraya : Lima
....;-P


Buwaaa.. Patotla rasa sangat lama dan kebas2 ayam.. Sebab bius la tak sakit sangat.. Kalau tak, malu melalak2 gaya orang kurang asam
kat situ.. Haahaaa..


Tak sanggup nak amek gambar sendiri, so ambil la gambar patient lain.. Itu taktik! Aahhhaaaa..


After siap cabut, refer Dr Shiral untuk pasang balik braces.. Then balik, terus makan aiskrim vanilla.. Itu petua.. Cepat sikit darah beku.. Terbukti!


HARI KED
UA

Jam 0800am dah sampai klinik.. Terus dapat jd first
patient.. Agenda utama, bukak braces atas.. Yay!! Gigi Liya daa santek.. Yang paling ngeri, bila nak cabut semua brachet.. Adoyaiii.. Seksa dan seksi.. Hahha.. Teeth scalling pon boleh tahan juga.. Keluar juga la airmata manje.. Ngee* ~ NGERI kali ke tujuh juta belas..


Ini gambar yang istimewa.. Tempat rawatan.. Gambar patient, tidak ditunjukkan.. Muka tengah nebes tahap dewa..


Lepas siap semua, Liya terus drive ke KLIA.. Ambil tuan rumah satu family yang baru balik dr Sabah.. Bercuti di Sabah dan Sarawak seminggu... Lupakan kesakitan dan kesedihan ( sedih sebab kena sound ngan incik drebar lori kat highway tadi), menikmati makanan yang sangat dasyat bestnya di Pak Li, Banting..;-)



HARI KETIGA


Appoinment jam 1430pm.. Liya gerak dr Banting.. Hari ini pasang retainer dan gigi palsu sementara kat bawah.. Nasib baik 2 batang jer.. Ermmm konklusi selepas visit hari ni.. Sangat sakit!!!! SAKIT dan SAKIT..;-(

Retainer tu buat Liya nak termuntah-muntah gaya orang pregnant anak sulung saja.. Buwaaaa.. Ini serius!! Sangat tidak selesa dan nak campak jer rasa retainer tu.. Sabar jer la bila Dr Syiral cakap Liya kena pakai retainer tu 24jam kecuali makan, dan pakai selama setahun.. Terus Liya peng
san!


Ini dia retainer yang dimaksudkan..

Credit to Google.


Lieeya~

2 comments:

cik salmah said...

hi..
saya drop by kat sini sebab tgh cari info pasal Braces..dari tulisan awak yg sya faham awak dari Banting & DR gigi tu kat KL, kenapa yer xdapatkan rawatan DR Gigi kat Banting, banting kan banyak Klinik Gigi sebab saya pun dari Banting tgh memilih mana satu DR yg paling bagus untuk buat braces..harap buleh share info..TQ :)

linn said...

hmmm...slalunya blog byk cite pasal pakai braces jek...nk bukak jarang ade....aiyooo nak bukak braces pon upa2nya seksa huhu...tp nape kena cabut gigi plak...bukan cabut time nak pasang braces ke?? kalo pakai brace take 2years, then retainer 1year...means 3years la ek? ada x kes yg xperlu pakai retainer?