CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Wednesday, January 26, 2011

:: Kaktus yang sangat awesome! ::


BUNGA! Liya soooka bunga.. Kak Lily juga suka bunga. Siapa Kak Lily?? Hehhehe beliau adalah kawan seangkatan satu sekolah dengan Liya.. Hari itu, kami ditugaskan untuk membeli bunga-bunga dan pokok hiasan untuk projek subjek Sivik dan Kenegaraan Form Five.. tahu-tahu saja, bila ke nursery bunga, comfirm akan jatuh cinta bunga.. Woow!! Santeknya mereka!! (nak bertempik rasanya).. Pilih sahaja dari semurah pokok hingga semahal-mahal pokok. (ada yang cecah ribuan ringgit.. GRRrrr ngeri!)


After order semua pokok hiasan dan bunga yang diperlukan, Liya capai satu pokok cactus yang agak kiut ghooper nyaa.. Hhehe.. Ghooper nya begini


Cantik juga kan!! kan kan kan!! Hehehehe... Masa mula-mula beli dulu kechik saja, tapi dah setahun Liya bela, beliau membesar dengan baik.. At first mahu letak riben merah, tapi yang ada hanya riben ungu.. Taram saja lah labu.. ngee*


KAT MANA LETAK??

Liya letak beliau atas meja di staff room.. Kaktus memamg sangat tabah.. Dan juga boleh survive tanpa air.. Saja hari tu mahu buat eksperimen, so time cuti akhir tahun Liya tinggalkan beliau sorang-sorang kat atas meja.. Cuti sebulan lebih masa tu.. Bila buka sesi persekolahan 2011, beliau masih sihat walafiat.. hheehee bertambahlah sayang nya kat beliau.. Nanti Liya mahu belikan beliau kawan.. *sabar yer kakty!

No comments: