CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Tuesday, January 25, 2011

:: Hari Selasa.. dan saya sangat rajin ::


Hi semua !! Happy Tuesday..;-) Owh its January 25.. Mood apa kah hari ini??


MOOD BAIK*


Hehehe yang pasti hari ini rasa seronok rasa rajin sangat2.. Hari-hari biasa Liya bangun jam 0620am, tapi hari ini jam 0550 am sudah bangun.. Then terus ke dapur untuk masak nasi goreng.. Ahaaa.. hari ini boleh bawa bekal breakfast ke sekolah.. Yay!!

Bila nasi goreng sudah siap, beginilah caranya:-


Ini untuk liya makan sebelum pergi sekolah.. sahur kah?? owh tidak.. waktu syuruk sudah tamatlah.. hehhe.. sekadar alas perut;-) ( alas ke?? kikiki..)


Ini pula sudah siap di tapau untuk bawa ke sekolah.. (bukan student jer tau yang nak bawa bekal, cikgu nya pun nak join sekaki.. hhehehe..)


PERIHAL SEKOLAH


School as usual.. seronok dan semangat sangat hari ini.. jalan kaki sama-sama dengan students (memang saya ke sekolah jalan kaki lah.. 5 minit sahaja dari rumah.. hehehe). Pagi-pagi di pagar sekolah mesti bertembung dengan pengawas bertugas, “teacher dah lambat ke?” soal ku tersipu-sipu.. “Eh! Belummm.. Morning teacher!!” sapa mereka sambil tunduk dan tersenyum. Tapi hari ini confirm tak sempat jumpa dengan pengawas. (teacher sampai lagi awal dari kamu,ok! Hehehe)

AFTER SCHOOL

Hari ini pulang lewat, waktu pulang hari Isnin dan Selasa adalah jam 1430pm.. kebetulan pula ada kelas dengan form four students sampai waktu balik.. So, tuptap tup tap jam 1500pm jugak baru jalan kaki balik ke rumah.. Owhh hampir lupa, it is a pay day! OOyyeah I will get my payment today..!! usai basuh baju, sidai baju, bagi kucing makan langsung Liya drive ke Pekan Banting.. Belanja ape patut..Bayar bil, loan.. (padahal boleh bayar di online banking, tapi saja cari modal nak outing ke pekan.. nanana)


REWARDING MYSELF

Sebelum balik ke rumah, mestilah membelanjakan diri sendiri dengan makanan yang sangat sedap dan diidamkan kerana sudah bekerja dengan baik dan gigih untuk bulan ini.. Yay!! HARI YANG CERIA;-).. Thanks God, I will never forget you.. Always, in my prayer and daily life..



1 comment:

AyuNee said...

nak siket kak ya XD