CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Monday, January 31, 2011

:: Ceramah dari MAKNA ~part 2 ::

Ni Liya nak cerita tentang sambungan ceramah yang Liya dengar dari wakil MAKNA hari tu.. banyak sangat info.. then bincang sesama rakan guru betapa selama ni banyak kesilapan dalam pengambilan diet harian dan lifestyle.. Ohhhoo.. Memang kalau boleh tamo kena kanser.. Wanauzubillah simpang malaikat 44.. Dan masa ceramah Incik tu ada sebut tentang:Anti Cancel Cell Food..


Garlic, onion, ginger and pastaBrocolli, tomato, green appleFish (salmon, sardine, mackerel)Green tea (Chinese tea)All berry fruitFiber
Low fat yogurtBeans
Lot of fresh clean waterIncik yang bagi ceramah tu cerita banyak tentang makanan yang sepatutnya kita ambil.. Liya imprees sangat bila beliau menyarankan kita minum jus tomato+madu+habbatus sauda.. Kak Lily pernah tegur Liya, beliau cakap buat apa ambil supplement mahal-mahal, kan habbatus sauda ubat segala penyakit.. murah dan dijamain ada dalam Al-Quran.. Haah kali ini LIya perlu menyatakan bahawa Kak Lily betul dan hebat.. Hhehee..Jom kita sama-sama jaga kesihatan kita ye.. Prevention is better than cure. Moga kita dilindungi Allah selalu.. Amin..


lots of love,
lieeya

2 comments:

Eyka Sha Zulaikha said...

betol betol .. habbatus sauda kn penyembuh bagi segala penyakit .. hari hari mak saya masak makanan letak habbatus sauda ;)

darlieeya ZALLIA putri said...

haa.. letak makanan yg dimasak mcm mana?