CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Monday, January 31, 2011

:: Ceramah dari MAKNA ~part 2 ::

Ni Liya nak cerita tentang sambungan ceramah yang Liya dengar dari wakil MAKNA hari tu.. banyak sangat info.. then bincang sesama rakan guru betapa selama ni banyak kesilapan dalam pengambilan diet harian dan lifestyle.. Ohhhoo.. Memang kalau boleh tamo kena kanser.. Wanauzubillah simpang malaikat 44.. Dan masa ceramah Incik tu ada sebut tentang:



Anti Cancel Cell Food..


Garlic, onion, ginger and pasta



Brocolli, tomato, green apple



Fish (salmon, sardine, mackerel)



Green tea (Chinese tea)



All berry fruit



Fiber




Low fat yogurt



Beans




Lot of fresh clean water



Incik yang bagi ceramah tu cerita banyak tentang makanan yang sepatutnya kita ambil.. Liya imprees sangat bila beliau menyarankan kita minum jus tomato+madu+habbatus sauda.. Kak Lily pernah tegur Liya, beliau cakap buat apa ambil supplement mahal-mahal, kan habbatus sauda ubat segala penyakit.. murah dan dijamain ada dalam Al-Quran.. Haah kali ini LIya perlu menyatakan bahawa Kak Lily betul dan hebat.. Hhehee..Jom kita sama-sama jaga kesihatan kita ye.. Prevention is better than cure. Moga kita dilindungi Allah selalu.. Amin..


lots of love,
lieeya

:: The Most Memorable Contest ::


Ini pon contest lagi.. Liya dapat tahu contest ni dari blog Pn Syiema, kawan Liya kat SCIPP dulu. Blog beliau adalah; http://petaibududurian.blogspot.com/. Emm Liya saje je join contest ni. Emm nak letak gambar mana ya?? Ok, dah dapat idea..



Gambar ni diambil masa Liya terima Anugerah Dekan kat UTM dulu.. seronok sangat sebab dapat anugerah ni.. ehhehe.. May Allah Bless Me..


nak tag:
Aed Madihah
AdamQaseh

:: Am Photography Contest::



Penganjur: AM PHOTOGRAPHER
Due Date: 31 January 2011


yay! walaupun dah lambat, tapi masih sempat.. contest yang menawarkan hadiah yang best.. sesi photoshoot.. erm Liya nak letak gambar mana ya? Ok, sudah dapat idea.. nak letak gambar ini...;-)





nak tag:
Aed Madihah
kiena

:: Contest Gambar Hitam Putih ::



contest : Pic Hitam Putih Paling Cool!
penganjur : Si gadis bermata coklat
Due date : 1 mac 2011


ini contest untuk gambar hitam putih.. haih rajin betul si gadis bermata coklat ni anjurkan contest.. gambar bertuah dapat RM100. Emm ok juga tu.. Nak join lah contest ini.. Gambar main taram saja ni.. Ok ker gambar ni?? Gambar kawan-kawan Palapes UTM Liya yang Liya edit guna photoshop.. Ok la kot.. Wish me luck!


:: Contest When Rainy Day ::




contest : When Raining Day
penganjur: Hidayah Sarbini
Due date: 20 Feb 2011


Contest ni GM Aed tag kat Liya.. so join jer la.. Liya ada ke tak eh gambar berpayung bagai ni..Jap Liya check..Owh ada.. Gambar masa Liya dan incik tunang pergi keMelaka Safari World... Maka, ini la kot gambonyaaaaaa yang ada.. Taraaaa...




nak tag:
kiena
syima


p/s:
mommy Aed to be.. temkayu.. hehhe.. banyaknya contest.. nasib baik streamyx ini mengizinkan.. nanana

:: Dah Tukar Template ::

hehehe hari ini macam semangat nak tukar template blog.. sebab Liya rasa template Liya plain dan tak santek.. so, rujuk si pakar blog.. mommy to be.. GM Aed aka Madihah Che Manshor.. beliau kawan baik satu geng liya (GM) masa kat SCIPP.. geng Gm kami termasuk GM Naamn, GM Ezat, GM Bond, GM Yiet, Gm Combee, GM Amid, dan GM Shah.. semua sudah bekerja dan ada kerjaya masing-masing.. blog Aed santek.. selalu dapat anugerah.. hhehe.. mekasih Aed!! Muuaaahh!!


ni blog Aed:

Madihah Che Manshor

Liya juga suka tengok blog Kak Kina. Blog Kak Kina banyak info dan santek juga. Kak Kina kakak senior Liya kat SCIPP juga. So impressed ngan blog Kak Kina.


Blog Kak Kina:

Sakina Adam





p/s :
thanks Aed! I owe you one.. hehhe jaga baby elok2 tau.. selamat balik kelate.. nati kito jupo deh..Kak Kina, terharu sebab selalu tunjuk ajar kat Liya. Kamu ibu yang baik untuk Liam..

Sunday, January 30, 2011

:: Ceramah dari MAKNA ~part 1::



Yay!! Sudah tamat mesyuarat dan perjumpaan PIBG bagi tahun 2011.. Antara agenda utama sekolah yang melibatkan program bersama ibu bapa dan penjaga pelajar. Setelah bertungkus-lumus menyiapkan segala persiapan, akhirnya ketemu juga majlis kemuncak.


Majlis Kanser Nasional (MAKNA) memohon untuk mengadakan ceramah dan pameran mengenai kanser pada hari perjumpaan PIBG Sabtu lepas. Disini Liya sempat mencatat isi ceramah oleh wakil MAKNA dalam sibuk-sibuk bertugas sebagai photographer.. hehehe pheewwiitt!!!



PREVENTION TO CANCER

  • Know your body conditions; go for check up every year!
  • Exercise three time a week
  • Drink a lot of water at least 8 glasses a day (1.5 Liters)
  • Take a lot of alkaline base to detox toxic in the body such as vegetables, fruits and soon.


Ulasan sendiri;-)


1.Kenalpasti penyakit secara awal mungkin boleh menyelamatkan nyawa. Pemeriksaan boleh dilakukan di mana-mana hospital atau pusat kesihatan. Kalau ada doctor peribadi lagi bagus!

2. Haaa tang exercise ni Liya buat . InsyaAllah dengan sedikit usaha moga Allah mendengar dan tahu kita sedang berusaha. Amin!

3. Air mesti kena minum dengan banyak. Ada 3 jenis mineral water yang dijual di pasaran. Tudung putih- kosong, tak ada apa-apa mineral, sekadar air kosong.Tudung hijau- 50%mineral dan Tudung Biru- 80% mineral. Terpulang pada anda untuk membeli yang mana, tapi Liya suggestkan beli air mineral bertudung hijau dan biru.;-) Tapi yang selalu Liya amalkan, minum air selepas berus gigi sebelum tidur dan minum air selepas bangun tidur sebelum gosok gigi. Selawat tiga kali, minum 3teguk setiap kali sehingga habis. Air liur ada enzim yang baik untuk badan. Mak cakap awet muda jika amalkan.. ngee*

4. Daging dan ayam adalah asid, jadi kalau masak sup daging mak mesti letak kentang or daun sup. Sebab, sayur sifatnya alkali: jadi neutrallah hidangan kita. Yay!! Terernya mak kita.. ngee*.. Haaa dan jika makan satey ayam or daging, mesti ambil sekali dengan bawang dan timun nya. Ok!



p/s:

sel kanser ada dalam tubuh kita sejak kita lahir. Mereka akan bertindak jika kita bela mereka dengan sihat. Bela?? Sehat?? ia.. melalui lifestyle dan pemakanan kita. Jadi kena jaga makan dan selalu bersenam. Liya pun mahu jalankan kehidupan lebih sihat selepas ini.Jom kawan-kawan. Chayok!!


:: M2M ~ MIRROR MIRROR ::



m2m - mirror mirror



Mirror mirror lie to me
Show me what I wanna see
Mirror mirror lie to me

Why don't I like the girl I see
The one who's standing right in front of me
Why don't I think before I speak
I should have listened to that voice inside me
I must be stupid, must be crazy, must be out of my mind
To say the kind of things I said last night

Mirror mirror hanging on the wall
You don't have to tell me who's the biggest fool of all
Mirror mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back, bring my baby back to me

Mirror mirror lie to me
Show me what I wanna see
Mirror mirror lie to me
Show me what I wanna see

Why did I let you walk away
When all I had to do was say I'm sorry
I let my pride get in the way
[ Lyrics found at www.mp3lyrics.org/f5P ]
And in the heat of the moment I was to blame
I must be stupid, must be crazy, must be out of my mind
Now in the cold light of the day I realize

Mirror mirror hanging on the wall
You don't have to tell me who's the biggest fool of all
Mirror mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back, bring my baby back to me

If only wishes could be dreams
And know my dreams could come true
There would be two us standing here in front of you
If you could show me that someone that I used to be
Bring back my baby, my baby to me

Mirror mirror hanging on the wall
You don't have to tell me who's the biggest fool of all
Mirror mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back, bring my baby back to me

Mirror mirror hanging on the wall
You don't have to tell me who's the biggest fool of all
Mirror mirror I wish you could lie to me
And bring my baby back, bring my baby back to me

Mirror mirror lie to me
Show me what I wanna see
Mirror mirror lie to me
Mirror mirror lie to me
Show me what I wanna see
Mirror mirror lie to me



p/s:
suka sangat lagu ini.. ingat lagi masa form 5 kat sm sains pasir puteh dulu, kami nyanyi ramai-ramai kuat-kuat kat dorm dan hostel.. GM~miss u all so much: gm ezat, gm yiet, gm naamn, gm bond, gm combee, gm amid, gm shah~ciklee tujukan lagu ini untuk kamu semua!

:: Time To Time ::



365 Days dreaming of you.

8760 Hr thinking of you.

525600 Mins missing you.

315360000 Milisec just wanted to tell you how much you mean to me.

Saturday, January 29, 2011

:: Saya dan Seronok ::


Jumaat, ramai pelajar (termasuk guru) seronok! Kenapa? Sebab waktu persekolahan pendek.. 1215am sudah tamat sekolah.. Yay!!


Hari ini untuk induction set, aktivitinya; “Seronok dan Saya”. Kali ini Liya ajar PJ di dalam kelas sebab minggu ni untuk Pendidikan Kesihatan. Pelajar berdiri dan menyatakan perasaan dan mood masing-masing pada hari tersebut.


Pelajar 1 : Saya rasa seronok sebab hari ini hari jumaat, balik awal!

Pelajar 2 : Hari ini, saya seronok sangat sebab malam tadi saya dapat hadiah birthday!

Pelajar 3 : Saya rasa badmood hari ini sebab saya kurang sihat. Hidung saya berair! (demam la tu.. ngee*)

Pelajar 4 : Hari ini saya tak ada perasaan. Tak tahu rasa apa.. ( Pulaaaakk!!!-kata Liya dalam hati)

Pelajar 5 : Saya seronok sangat hari ini sebab teacher cantik!! Wangi pula tu;-) ( Ah sudah! Nasib baik pelajar perempuan- padahal hati berbunga riang.. Aeeuuww!;-P)


Masuk kelas Tingkatan Lima pula, ( tadi Tingkatan Dua).. Masuk saja dalam kelas.. Pelajarnya senyum-senyum dan buat muka gembira.. Tanyaku? Apa dah jadidengan kamu semua ni? Jawab mereka : Teacher cantik hari ni.. Wangi pulak tu.. Teacher pakai perfume apa?? ( Lagi pulakkk!!! Sesi wawancara ke ni?? Haih ada juga yang tak jadi mengajar nanti..ngee*)


Sebab ramai sangat yang bertanya ( students dan kawan-kawan guru, ok!).. Jadi teacher yang baik hati ni jawabla pertanyaan dan kemusykilan anda semua (bleh ke gituuu? ngee*) Teacher pakai perfume cap ayam je, sayang! Ni haaa…;-)


Happy Heart Perfume by Clinique.


pls :

Thank incik tunang sebab suka juga perfume ni.. Tak sabar rasanya nak dapat Happy In Bloom.. yay!


:: Blue ~ SOORY SEEMS TO BE THE HARDEST WORD ::




blue - sorry seems to be hardest word


(Sorry seems to be the hardest word)

What I got to do to make you love me?
What I got to do to make you care?
What do I do when lightning strikes me?
And I wake to find that you're not there?

What I got to go to make you want me?
What I got to do to be heard?
What do I say when it's all over?
Sorry seems to be the hardest word.

It's sad, so sad
It's a sad, sad situation.
And it's getting more and more absurd.
It's sad, so sad
Why can't we talk it over?
Oh it seems to me
[ Lyrics found at www.mp3lyrics.org/ey ]
That sorry seems to be the hardest word.

What do I do to make you want me?
What I got to do to be heard?
What do I say when it's all over?
Sorry seems to be the hardest word.

It's sad, so sad
It's a sad, sad situation.
And it's getting more and more absurd.
It's sad, so sad
Why can't we talk it over?
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word.

Yeh. Sorry

What I got to do to make you love me?
What I got to do to be heard?
What do I do when lightning strikes me?
What have I got to do?
What have I got to do?
When sorry seems to be the hardest word.

Friday, January 28, 2011

:: Love is Growing in Yours ::



giving someone all your love is never an assurance that

they'll love you back! don't expect love in return, just wait for
it to grow in their hearts but if it doesn't, be content it grew in
yours.

:: Girls Day Out!! ::


Yay!!! Girls day out!! Perkara yang semua kaum hawa nanti-nantikan untuk dilakukan sekiranya fulus mengizinkan..( bawa duit seguni pun mesti habis.. ngee*)..


Liya, Kak Dila, Kak Ikin dan Kak Umi dengan selamber nya ke KL terus after school.. Dr Banting ke KL lebih kurang 2jam perjalanan (termasuk berhenti solat) Pergh!! Pemandu kami (Kak Umi) sangat hebat dan sporting.. Sesibuk jalan KL, beliau taram saja termasuk lorong-lorong sempit.. Tempat kami pergi tu semua orang parking kereta dua line di tepi-tepi jalan depan kedai… Letak nombor telefon di kereta, bila ada kereta yang mahu keluar, call saja nombor tersebut,dan tuan empunya akan datang untuk ubah kereta..


Kemana kah? Kami ke Jalan Kenanga (dekat stesen Hang Tuah) sebabKak Umi nak beli kain jersey untuk buat skirting dan scallop bisnes sewa khemah pengantinnya.. Kebetulan disana memang tempat memborong pelbagai jenis barangan textile, blouse, jubah, dan macam-macam lagi.. Memang rambang mata..! Nasib baik bawa duit ciput saja.. Hehehehe…


Dan barang yang paling best untuk shopping kat sana adalah baju.. Baju budak, baju orang muda, baju orang tua, baju lelaki, baju perempuan.. Semua ada.. Haih!! nasib baik payment sudah masuk. Apa lagi seronok la bershopping.. Nananana..


Akhirnya pulang sebelum magrib.. Solat di highway MEX dan behenti makan sebentar di kedai makan Nasnin Olak Lempik, Dengkil..


p/s :

Kak Umi, Kak Ikin dan Kak Dila.. Lain kali kita pergi lagi tau!! Tidak puas rasanya bershopping hari tu.. Nak beli banyak-banyak lagi!! ngee*

:: Boyzone ~ ALL THAT I NEED ::




boyzone - all that i need


I was lost and alone
Trying to grow, making my way down
that long winding road
Had no reason, no rhyme
Like a song out of time
And there you were, standing
in front of my eyes
How could I be such a fool
To let go of love and break all the rules
Girl when you walked out that door
left a hole in my heart
And now I know for sure

You're the air that I breathe
Girl you're all that I need
And I wanna thank you, lady
You're the words that I read
You're the light that I see
And your love is all that I need

I was searching in vain
Playing a game
Had no-one else but myself left to blame
You came into my world
No diamonds or pearls
Could ever replace what you gave to me girl

Just like a castle of sand
Girl, I almost let love slip
right out of my hands
And just like a flower needs rain
I will stand by your side
through the joy and the pain

[ CHORUS X 2 ]

You're all that I need, girl
You're the air that I breathe, yeah
And I want to thank you
(and I want to thank you, lady)

You're the words that I read, girl
You're love is all I need, yeah
And I want to thank you
(and I want to thank you, lady)

You're all that I need, girl
You're the air that I breathe, yeah
And I want to thank you..
[ to fade ]

:: Anugerah Chinta ::




maybe God wants us to meet a few wrong people before

meeting the right one so that when we finally meet the right
person, we should know how to be grateful for that gift.

Wednesday, January 26, 2011

:: Never Say No To Fried Chicken ::

ayam goreng oooowwhhh ayam goreng
kenapa mesti tidak boleh menolak ayam goreng?
kenapa tidak boleh katakan tidak pada ayam goreng?

kenapa?? kenapa dan kenapa??

kerana saya suka ayam goreng
kerana incik tunang juga suka ayam goreng

adakah chicken chop juga tergolong dalam golongan ayam goreng??
IIAAA.. chicken chop sejenis makanan daripada daging ayam yang digoreng
ooyeeeaaahhh!!!
*tutup cerita!



di Pandan Indah, Ampang.. terjumpa lah kami dengan sebuah kedai makan yang menyediakan Western Food termasuk chicken chop nya sangat sooopaa dooopa sedap.. sungguh! sedap sangat-sangat..

apa yang paling sedap.. Saya kata ayamnya.. incik tunang bilang sos nya.. tapi dua-dua betul.. tersedaaaap lah!!




tadaaaa... inilah dia chicken chop yang dimaksudkan! siapa mahu cuba, dialu-alukan sangat;-)..* air terpaksa order air buah tanpa ais sebab sekarang musim berpantang ais seperti zaman-zaman kadet palapes dulu.. ngeee*



muka senyum atau muka tak sabar nak makan tu?? ermmm semua salah.. sebetulnya, muka gembira sebab berjaya paw incik tunang membelanjakan kami dinner.. ngeeee*




akhirnya.. habis dengan licin.. adakah chicken chop ini terlalu sedap atau kami yang sangat lapar? dua-dua lah gamaknya.. wink*


p/s :
walau apa yang kita makan, bersyukurlah dengan rezeki kurniaan Yang Maha Esa.. Rezeki itu luas, carilah ia dengan halal.. utamakan makanan yang berkhasiat, namun tidak salah untuk mencuba apa yang kita inginkan sekali sekala.. selagi tahu batasnya.. have a nice day!

:: Kaktus yang sangat awesome! ::


BUNGA! Liya soooka bunga.. Kak Lily juga suka bunga. Siapa Kak Lily?? Hehhehe beliau adalah kawan seangkatan satu sekolah dengan Liya.. Hari itu, kami ditugaskan untuk membeli bunga-bunga dan pokok hiasan untuk projek subjek Sivik dan Kenegaraan Form Five.. tahu-tahu saja, bila ke nursery bunga, comfirm akan jatuh cinta bunga.. Woow!! Santeknya mereka!! (nak bertempik rasanya).. Pilih sahaja dari semurah pokok hingga semahal-mahal pokok. (ada yang cecah ribuan ringgit.. GRRrrr ngeri!)


After order semua pokok hiasan dan bunga yang diperlukan, Liya capai satu pokok cactus yang agak kiut ghooper nyaa.. Hhehe.. Ghooper nya begini


Cantik juga kan!! kan kan kan!! Hehehehe... Masa mula-mula beli dulu kechik saja, tapi dah setahun Liya bela, beliau membesar dengan baik.. At first mahu letak riben merah, tapi yang ada hanya riben ungu.. Taram saja lah labu.. ngee*


KAT MANA LETAK??

Liya letak beliau atas meja di staff room.. Kaktus memamg sangat tabah.. Dan juga boleh survive tanpa air.. Saja hari tu mahu buat eksperimen, so time cuti akhir tahun Liya tinggalkan beliau sorang-sorang kat atas meja.. Cuti sebulan lebih masa tu.. Bila buka sesi persekolahan 2011, beliau masih sihat walafiat.. hheehee bertambahlah sayang nya kat beliau.. Nanti Liya mahu belikan beliau kawan.. *sabar yer kakty!

:: Rossa ~ TERLALU CINTA ::

TERLALU CINTA

Jangan dekat atau jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa karena tak memilikimu
Kucoba jalani hari dengan pengganti dirimu
Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Tapi hatiku selalu berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia

Mengapa semua ini terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa menjauh dari angan tentangnya
Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya aku terlalu cinta dia…

Aku terlalu cinta dia…

Tuesday, January 25, 2011

:: Merah + Hitam + Putih ;-) ::

Merah + hitam + putih = OOoowwhhh sangat suka akan kombinasi warna ini.. Sekadar berangan, alangkah indahnya kalu berpeluang dan diberikan Allah rezeki untuk memiliki rumah idaman dengan tatarias dalaman nya seperti ini.. Namun, Liya sangat percaya, bahawa:


“Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan..”

“When there is a will. Then there is a way!”


Bukan kah ini kombinasi warna yang dan sangat-sangat cantik?? I do hope that one day, it is not just a dream but be mine as well as i like it soo much! InsyaAllah..


Tidak tahu kenapa suka sangat kombinasi warna-warna ini, tetapi bila terlihatkan kudus bening putih, hati terasa begitu tenang.. si merah membara yang membakar semangat dan si hitam menawan pelengkap gaya.. ouch!! aku sudah jatuh cinta..! ( dengan warna ini lah.. bukan yang lain ea.. lalalala)


bagaimana pula dengan yang ini? cantik dan sweet, bukan? ( siapa setuju angkat tangan!!!)


dan ini juga.. alahai best nya kalau dapat tangga macam ini.. naaakk!!! siapa nak kasi, tolonnggg!!


p/s:

incik tunang, rumah kita nanti macam ini, boleyyy?? naaakkk! nak sangat.. santeknyaaa mereka..

:: Hari Selasa.. dan saya sangat rajin ::


Hi semua !! Happy Tuesday..;-) Owh its January 25.. Mood apa kah hari ini??


MOOD BAIK*


Hehehe yang pasti hari ini rasa seronok rasa rajin sangat2.. Hari-hari biasa Liya bangun jam 0620am, tapi hari ini jam 0550 am sudah bangun.. Then terus ke dapur untuk masak nasi goreng.. Ahaaa.. hari ini boleh bawa bekal breakfast ke sekolah.. Yay!!

Bila nasi goreng sudah siap, beginilah caranya:-


Ini untuk liya makan sebelum pergi sekolah.. sahur kah?? owh tidak.. waktu syuruk sudah tamatlah.. hehhe.. sekadar alas perut;-) ( alas ke?? kikiki..)


Ini pula sudah siap di tapau untuk bawa ke sekolah.. (bukan student jer tau yang nak bawa bekal, cikgu nya pun nak join sekaki.. hhehehe..)


PERIHAL SEKOLAH


School as usual.. seronok dan semangat sangat hari ini.. jalan kaki sama-sama dengan students (memang saya ke sekolah jalan kaki lah.. 5 minit sahaja dari rumah.. hehehe). Pagi-pagi di pagar sekolah mesti bertembung dengan pengawas bertugas, “teacher dah lambat ke?” soal ku tersipu-sipu.. “Eh! Belummm.. Morning teacher!!” sapa mereka sambil tunduk dan tersenyum. Tapi hari ini confirm tak sempat jumpa dengan pengawas. (teacher sampai lagi awal dari kamu,ok! Hehehe)

AFTER SCHOOL

Hari ini pulang lewat, waktu pulang hari Isnin dan Selasa adalah jam 1430pm.. kebetulan pula ada kelas dengan form four students sampai waktu balik.. So, tuptap tup tap jam 1500pm jugak baru jalan kaki balik ke rumah.. Owhh hampir lupa, it is a pay day! OOyyeah I will get my payment today..!! usai basuh baju, sidai baju, bagi kucing makan langsung Liya drive ke Pekan Banting.. Belanja ape patut..Bayar bil, loan.. (padahal boleh bayar di online banking, tapi saja cari modal nak outing ke pekan.. nanana)


REWARDING MYSELF

Sebelum balik ke rumah, mestilah membelanjakan diri sendiri dengan makanan yang sangat sedap dan diidamkan kerana sudah bekerja dengan baik dan gigih untuk bulan ini.. Yay!! HARI YANG CERIA;-).. Thanks God, I will never forget you.. Always, in my prayer and daily life..



Monday, January 24, 2011

:: Jogging At Tasik Ampang Hilir ::

Sudah lama ada cita-cita untuk menemani incik tunang tersayang berjogging di Tasik Ampang Hilir.. Alhamdulillah Tuhan memberikan kesempatan.. Sangat seronok dan teruja..Yay!!! Akhirnya cita-cita tercapai.. Maka berlakulah sesi dera mendera di trek riadhah yang sangat popular di kalangan warga kota dan sekitar Ampang ini.. View nya sangat cantik dan mendamaikan.. Dikelilingi rumah-rumah besar dan gorgeous Overseas Embassy , sesungguhnya pengalaman ini sangat manis dan indah sekali.. wink2*

Enjoy the piccas!!



Tadaaaa!!!! Selamat datang buk..!! Selamat datang bapak!! hehehe...




Air yang tenang jangan disangka tiada buaya.. ngeh3.. memang tak ada buaya pun, tapi ada banyak kura-kura dan ikan.. seronok tengok gelagat kanak-kanak excited bagi ikan makan roti dan pellets..(bapak dan mak budak pun apa kurangnya.. hehhe)



bergambar... ouh, itu perlu.. hahhaha.. erm di belakang adalah Korean Embassy.. Macam rumah kaca.. indahnya rumah mereka..

after selesai satu pusingan, sesi ragging badan bermula.. bukan apa pun, sekadar skipping saja.. mak aii, poonaat jugok eden.. (baru tahuu.. kikiki)


kemudian, sambung lagi jogging.. di beberapa stesen aktiviti, ape lagi.. mencuba nasib lah.. alahai.. ada juga nanti otot berketul-ketul macam popeye.. pergh!!


dan ini..alahai, selesai sahaja aktiviti mendagu ni, terasa otot sudah kekar dan mantap.. mahu nye idok, muka langsung merah semata-mata nak buktikan dapat mendagu.. hehhe...


dan ini lagi.. boleh putus urat perut.. layan kan zaja.. zaaasss!! ( sehari kemudian, otot perut terasa kejang.. lalalaaa...)


saya juga ingin mencuba.. (yay!! kaki lurus tuuu..kuam kuam kuam)


selepas excercise abdomen muscle, now turn untuk deltoid, biseps, triseps pula..


selesaiiii.. yay!!inilah minuman yang disponsor oleh incik tunang untuk ganjaran excercise hari ini..isotonik gatorade..minuman rasmi biggest looser Asia gituuu.. hehhe.. bagus untuk recover Ca+, Na+ dan Cl yang sudah keluar through sweating tadi..


kan sudah ku bilang.. tiada buaya di tasik ini, sang kura-kura yang ada!! hehhe saja je beliau bertenggek kat situ sebab sudah tahu mesti ramai yang akan ambil gambar beliau termasuklah kami.. (saja je tu kami ambil gambar sebab kesian.. ngeh2)



bye bye tasik ampang hilir.. sangat best bersama anda.. next time kita join poco-poco pula ya.. dan juga badminton di sini..macam best.. dan semestinya best.. jumpa lagi!!

:: Search ~ GADISKU ::


GADISKU

Gadisku...seri mewangi
Bagai disiram selautan kasturi
Gadisku....termanis senyummu
Biar kutelan selautan hempedu
Dialah gadisku seeelaaaaaluuuuu

Tak peduli kata org terhadap dirinya
Aku tahu dia gadisku

Tak peduli nista yang terlempar padaku
Dia tahu dia gadisku

Cinta kan bermakna
Jika sama saling memahami..
Cintakan bercahya..
Jika disulami cinta suci..

Gadisku....terindah padaku
Kerna tak pernah ku minta selain cinta
Dialah gadisku.....selama lamanya...

Dikala hidup ini rasa tak bermaya
Dia datang membawa harapan
Dikala hari-hariku menjadi gelita
Dia datang membawa cahaya

Cinta ku bermakna kerna sama saling memahami
Cinta ku bercahaya kerna disulami cinta suci

Gadisku...


lagu ini sangat bermakna sebab ditujukan oleh incik tunang tersayang.. kalau tiba buang tabiat beliau, beliau akan nyanyikan.. aje giler jiwang.. but i like it.. sooooka sgt2.. hehehe;-P

:: Backstreet Boys ~ CLIMBING THE WALLS ::


CLIMBING THE WALLS

Close your eyes, make a wish

That this could last forever

If only you could stay with me now

So tell me what it is

That keeps us from each other now

Yeah, it's coming to get me

You're under my skin

Chorus:

No, I can't let you go

You're a part of me now

Caught by the taste of your kiss

And I don't wanna know

The reason why I

Can't stay forever like this

Now I'm climbing the walls 'cause I miss you

Take my hand, take my life

Just don't take forever

And let me feel your pain kept inside (oh yeah)

There's gotta be a way

For you and I together now

Yeah, it's coming to get me

You're under my skin

Chorus:

No, I can't let you go

You're a part of me now

Caught by the taste of your kiss

And I don't wanna know

The reason why I

Can't stay forever like this

Now I'm climbing the walls 'cause I miss you

Bridge:

It's an illusion

How can I feel this way? (ohh)

If I can't have you

It's an illusion

Nothing is real this way (ohh)

If I can't have you

Chorus:

No, I can't let you go

You're a part of me now (now)

Caught by the taste of your kiss (I don't wanna know)

And I don't wanna know

The reason why I

Can't stay forever like this (I'm climbing the walls)

Now I'm climbing the walls cause I miss you

I can't let you go, no

And I don't wanna know

The reason why I

Can't stay forever like this (ohh, ohh)

Now I'm climbing the walls cause I miss (I miss) you