CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Wednesday, September 9, 2009

majlis BERBUKA PUASA R515AW

Lt Kol Amir, Ltm Pak lah, Ltm Yus, Ltm X, Ltm Din dan Ltm Shahril..wahhh..ensemnyaaaa..


yummy..yummy.. bestnya makanan.. adakah ini masakan dari cookhouse???


tanggal 5hb & 6hb sept 2009.. di Rejimen 515 Askar Wataniah, Kem Transit, KL..


alkisahnya that time memang semangat sangat nak pergi ke kem.. tak tahu kenapa, tp yang pasti pagi-pagi sabtu tu dah dapat orders dari ltm aiza suruh pergi melapor seawal 0730am.. uishhh biar betul..

dengan selamba, 0900am baru menggerakkan diri dari rumah alone..huhuhu 1st time pergi ke kem drive sorang2..rasa macam nak menangis pun ada..kan best kalo si dia ada menemankan..uh..! lupakan..

aku berjaya membawa diriku ke jalan yang lurus..sesampai di kem, perkataan pertama yang aku dengar "uishh sejuknya tangan.." hahhahaha apa tak nya..tadi b4 sampai sempat dulu makan buah langsat..:-P..

segala persiapan untuk acara penting malam tu anggota dah bertungkus lumus mengerah tenaga hampir seminggu.. memang kerahan betul.. aku memang mencari pasal petang tu..dengan selamba aku menuang duty keluar berlibur sebentar.. nannanana..

balik2 kem, berasap jugak telinga kena sound dengan kapt zalman.. nasib baik dapat bodek balik..lagi nasib baik kapt jamal agak sporting..hhehehhe..thanks sir!

aku dan ltm ayu semangat betul makan walaupun kami tak lapar sangat..memang sangat tak lapar sebab siang tu kami dah operasi siap2.. kesian si ltm ariesta, ltm aiza dan ltm ina..tak dapet den nak nolong..brotherhoods of r515aw, kita jumpa lagi nanti k..


p/s : ltm shahril, terima kasih menemankan ku menghantar ltm ayu dan ltm ariesta malam tu.. memang boleh jadi pemandu f1 lah..hampir mengigau tidurku malam tu..nway, mesti kami rindu kamu selepas ini.. jangan lupa datang menjenguk kami lagi k..

Monday, September 7, 2009

petunjuk prestasi ZALLIA..



KPI seorang ISLAM meletakkan sasaran bertemu ALLAH di akhirat..


IBADAT-
sejauh mana tahap keislaman, keimanan dan ihsan bergantung kepada hati budi masing-masing..


HAJI-
satu daripada rukun Islam yang wajib ditunaikan sekali seumur hidup..


hari ni..sambungan seMALAM...

malam tadi..lenaku diganggu lagi.. sama seperti semalam.. tidurku hanya ditemani air mata.. akhirnya ku sedar hari sudah hampir siang tatkala bunyi ayam berkokok.. oh.. ku menghabiskan malamku hanya dengan menangis..hemmm apakah nasib yang terkenang.. apakah ini memang suratan takdir dari Luth Mahfuz..??takdir dan ujian itu tidak pernah salah.. hanya bertujuan untuk memperkasakan hati ini menjadi lebih tegar..

ZALLIA..jangan sesekali menyesali apa yang terjadi.. jangan hanya mengenang pada bayangan yang tak pasti..teruskan hidup dengan semangat yang berbaki..masih ada yang menunggu.. Tuhan itu Maha Adil.. Maha Mengetahui.. selalu lah memegang pada kata-kata ini:

"orang yang bekerja berat, badannya akan kuat.. orang yang banyak menderita, jiwanya akan perkasa.. dan orang yang ditimpa kesusahan, dia akan ingat kepada Allah.."



p/s:
sahabatku yang bernama al wathiqu, kapt zalman, kapt jamal, ltm shahril dan juga tanpa lupa, teman baikku,yune.. terima kasih untuk sentiasa di sisi saat ku hampir jatuh..

ZALLIA dan percutiannya..



14ogos sehingga 16ogos 2009
sesungguhnya Tuhan itu memang Maha Kaya.. ku teringin sangat mahu ke Sabah.. maka dengan izin-Nya ku diberi rezeki untuk berada di bumi nan indah itu selama 3 hari.. lebih mengujakan bila tanpa disangka-sangka ku berjumpa dan menghabiskan masa bersama dengan kawan baik ku nan satu, Nurul Ezzah bin Jasri..langsung ku men
ggunakan peluang yang ada untuk kita kembali ke zaman2 tidur sebantal, makan sepinggan di universiti dulu.. seronok..mengujakan dan terlalu mengujakan waktu itu...

apa yang terjadi di sana..?
yune,tanpa kamu mungkin percutian di sabah kurang hangat..:-).. maksud ku, betapa seronoknya dapat melihat ikan-ikan cantik di pulau manukan yang bersih pantainya bak syurga, jernih airnya umpama cerminan dasar lautan bersama kamu.. masih ingatkah suasana hiruk pikuk pada malam kita menikmati keenakan ikan bakar di medan seler
a sebelah pasar filipina bersama kak wok?? wah... perut yang kempis tiba2 kembung serta merta.. masih terasa kelazatan ikan segar itu..best..best..:-)

saat kedatangan kamu dari sandakan, ku bersama kak wok sempat sangat memborong di pasar filipina.. semua nama yang terlintas di fikiran waktu itu ku titipkan hadiah sebagai ole-ole.. balik ke hotel dengan menjinjit barang2 yang penuh di tangan sangat berbaloi.. hhehehehhee..

dalam hujan lebat, saat tibanya waktu kamu meninggalkan kami dengan unser untuk kamu kembali ke sandakan ada sendu di hatiku.. bilakah kita dapat bert
emu lagi.. sesungguhnya tidak pernah terlintas di fikiranku untuk kita bertemu di sana..semuanya ketentuan TUhan..terima kasih yune atas masa yang diberikan.. harap kita diberi kesempatan berjumpa lagi..