CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik Sini Utk 4sen

Sunday, September 4, 2016

:: PROMO VIT C PLUS & LECITHIN ::

Assalam all. Rini Liya ada berita baik. Ada promo best untuk Vita-C Plus & Lecithin. Diskaun 15%. Jom kita tengok baca kebaikan Vita-C Plus & Lecithin.  

VITAMIN C

Berikut adalah 3 cara bagaimana Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun tubuh;

🔘Membantu menyokong sistem imun yang sihat - Vitamin C juga dikenali sebagai acid ascorbic, membantu meningkatkan sistem imun dengan bertindak menyerang nucleic acid virus di mana vitamin anti-oksidan ini akan menyerang sehingga virus dan bakteria ini mati.
.
🔘Menyumbang kepada kesihatan tisu tulang - Vitamin C memainkan peranan yang penting di dalam memastikan kesihatan/pembentukan tisu penghubung yang terdapat di dalam tulang. Tisu yang sihat dan kuat membantu menahan dari serangan mikrob.
.
🔘Berfungsi sebagai anti-oksidan untuk meneutralkan radikal bebas - Vitamin C bertindak sebagai anti-oksidan yang memerangi radikal bebas. Tubuh yang bebas dari radikal bebas ini membolehkan sistem imun kita lebih bersedia dalam memerangi bakteria, virus & mikrob.


LECITHIN

Berfungsi untuk pecah lemak. Mengemulsi dan elak lemak bergumpal dalam daging. 

Baik juga untuk otak. Bantu transmisi sel-sel otak berhubung dengan lebih cepat. Boleh cegah penyakit Alzheimer (pelupa).



Jom grab! Sementara stok masih ada.

Pengedar Shaklee Puncak Alam,

Thursday, September 1, 2016

:: PENGEDAR SHAKLEE PUNCAK ALAM, MERU DAN KAPAR ::


Saya LIYA, Pengedar Shaklee area UiTM Puncak Alam, Alam Jaya, Alam Suria, Bukit Cerakah, Meru, Kapar,  dan kawasan Puncak Alam yang berhampiran. ••
Terima kasih kerana sudi menjengah blog saya. Saya Daliya Mat Dari (LIYA), umur 31, berasal dari Terengganu. Currently, tinggal di Alam Jaya, Puncak Alam. 
Sambil-sambil bekerja tu, saya start berbisnes Shaklee ni sebab minat. ID Shaklee saya 1177486. 
Blog ini menjadi tempat saya berkongsi kebaikan Shaklee, and sharing about beauty, healthy lifestyle, motivation, and parenting.

Feel free to contact saya untuk khidmat nasihat percuma ya!
Happy Reading to all (",)

Pengedar Shaklee Puncak Alam
LIYA 019-9590635

:: SET SHAKLEE. PRODUK SHAKLEE UNTUK KEPERLUAN HARIAN ::

SET SHAKLEE


Di bawah ini disenaraikan pelbagai supplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultation ya!

Anti-Aging Vivix, Collagen Powder
---------------
Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
---------------
Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex, Vitamin C
--------------
Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix
--------------
Children's Health Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake
--------------
Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc,  ESP, Ostematrik
--------------
Diabetes Set GLA Complex, B Complex, Zinc
--------------
Gout Set Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa
--------------
Immune Booster NutriFeron
--------------
Kesihatan Optimum Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrik

--------------
Kesihatan Sendi/Tulang Ostematrik, Advanced Joint Health Tablet, Omeg Guard
--------------
Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
--------------
Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
--------------
Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Vivix, Collagen Powder
--------------
Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
--------------
Weight Management Lecithin@Omega Guard, Herblax@Alfalfa, ESP@Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix
--------------
Individuals yang tak suka pill/tablet Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Dalam gambar kat bawah ni pula cadangan set budget bagi yg nak mencuba tapi ada masalah kekurangan budget. Kiranya boleh cuba consume 2jenis produk dulu sebagai permulaan. Tapi semestinya untuk dapat hasil yang optimum kena beli full set yang dicadangkan ya!


Untuk maklumat lanjut, boleh pm/ws Liya okay!

Pengedar Shaklee Puncak Alam
019-9590635
@liyashaklee (instagram)


Wednesday, August 17, 2016

:: ESP BERI RASA KENYANG & KURANGKAN RASA INGIN MAKAN MAKANAN MERAPU ::

TESTIMONI SENDIRI
-----------------------------------

Alhamdulillah walaupun Liya menggalas tugas sebagai ibu yang menyusu penuh anak dan pada masa yang sama seorang pelajar (baca: Master), bekerja serta menguruskan rumah tangga, namun dengan mengamalkan minum ESP SHAKLEE setiap pagi sebelum sarapan, badan masih bertenaga dari pagi sampai malam. Kalau tak tengahari dah melepek. Hehe.

Kenapa? ESP beri rasa kenyang, kurangkan rasa nak makan makanan merapu dan yang paling penting sedap lagipun selamat (ofkos Halal). Ingat lagi masa mengandungkan anak, Liya memang tak pernah skip ambil ESP. Orang kata kalau minum soya nanti kulit anak jadi sensitif walaupun putih gebu. Namun alhamdulillah kulit anak bukan sahaja putih bersih, tak ada langsung rashes malahan kulit sihat. Ramai juga tanya-tanya macam mana anak keluar putih walaupun maknya kurang cerah? Lol. Ok, kalau nak tahu, ESP diperbuat daripada soya Non-GMO. Soya biasa mungkin bukan Non-GMO. (boleh google ttg ini). Haaaa, terdapat beza disitu.

Liya cadangkan ibu-ibu yang sedang mengandung, menyusu ataupun nak diet sihat (boleh juga kurus)--cubalah ESP SHAKLEE. Sekali cuba, pasti repeat order.

Nak share-share lagi?

Sunday, July 24, 2016

:: Omega Guard untuk ibu mengandung :

🌸 OMEGA GUARD 🌸

Omega Guard adalah minyak ikan mengandungi DHA,EPA dan omega-6 untuk:

 🌱 menjaga salur darah
 🌱 meningkatkan sistem imunisasi badan
🌱 menyingkirkan kolestrol,menjaga saraf otak dan mata
🌱 meningkatkan kelembapan kulit
🌱 memperbaiki eczema
🌱 mengurangkan selsema dan asma
🌱 merendahkan paras kolestrol bagi pesakit darah tinggi
🌱 meningkatkan tahap IQ dan perkembangan minda anak.
🌱 bagus utk ibu hamil dan menyusu anak.
🌱 ibu hamil yg mengamalkan minyak ikan omega boleh mengurangkan risiko anak asma,alahan dan eczema.

🌰 ATURAN MAKAN
🌾 sebiji bagi kanak-kanak
🌾 3biji bagi dewasa 
🌰 sebotol 90 biji.



Saturday, February 20, 2016

:: Lecithin untuk penyakit nyanyuk dan kuatkan ingatan. Makanan untukotak bijak ::

Assalam. Gemoning guys. Happy weekend. Wah berhabuk wall. Lama betul tak update entry.

Hari ini Liya nak cerita tentang Lecithin. Sebelum ni ramai yang duk ingat Lecithin ni hanya untuk pecahkan rantaian lemak (baca:set kurus), tapi sebenarnya Lecithin ni juga boleh bantu dalam perkembangan set otak. What?? Macam mana tu? Ahaaaaa! 

Lecithin boleh bantu transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan penting dalam neurotransmitter (berkaitan short term memory). Selain itu, Lecithin juga mampu kurangkan penyakit nyanyuk atau Alzheimer. 

Ada sorang customer Liya ni memang selalu repeat order. Katanya untuk anak. Suprisingly, anaknya memang sangat laaahhh hebat dalam bab ingat-mengingat. Testimoni hebat untuk sisi lain bagi Lecithin, rite!

Weeee.! Happy weekend uolss!

PM/WS Liya untuk details. Harga terbaik dari ladang sempena Februari. Postage seluruh Malaysia!


Sunday, October 11, 2015

:: Omega Guard untuk masalah asma dan semput ::

. Assalam. Morning all. Ni nak habaq mai produk yang tengah hotsss nih. Adeh mcm biskut panas baru keluar oven.. Ramai customer repeat order. Paadiaaa tu. 

Ningggdiaaa. Omega Guard Shaklee. Untuk kurus boleh, untuk otak boleh, untuk badan sihat boleh. Apatah lagi untuk badan cantik dan sihat. Ommmaaiihhh!! Jom kita gali padia tu fungsi Omega Guard.

Omega Guard adalah minyak ikan mengandungi DHA,EPA dan Omega-6 utk yang membantu dalam:

 🌸 menjaga salur darah
🌸 meningkatkan sistem imunisasi badan
🌸 menyingkirkan kolestrol,menjaga saraf otak dan mata
🌸 meningkatkan kelembapan kulit
🌸 memperbaiki eczema
 🌸 mengurangkan selsema dan asma
🌸 merendahkan paras kolestrol bagi pesakit darah tinggi
🌸 meningkatkan tahap IQ dan perkembangan minda anak.
🌸 bagus untuk ibu hamil dan menyusu anak.
🌸 ibu hamil yg mengamalkan minyak ikan omega boleh mengurangkan risiko anak asma,alahan dan eczema.

🌰 ATURAN MAKAN 🌰
~ makan sebiji bagi kanak-kanak dan 3biji bagi dewasa.

❄️ Sebotol 90 biji.

Selain itu, Omega Guard juga membantu untuk masalah asma/semput. Cara ia berfungsi:

 🌷 Mengurangkan keradangan di salur nafas

🌷 Meningkatkan sistem imun tubuh

🌷 Membantu menyihatkan paru-paru

🌷 Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus).



Jom cuba. PM/WS LIYA 019- 9590635 atau follow LIYA di Instagram @liyashaklee.

Pengedar Shaklee Puncak Alam 
019-9590636 (LIYA)

Harga meletup habis. Grab now!